Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Delfzijl, 17-5-2021

Nog twee weken, dan zit de lente erop. Een lente die qua weer, met al zijn wisselvalligheid en lage temperaturen, heel anders was dan die van voorgaande jaren. Ook de laatste twee weken lijkt in dit beeld niet veel te veranderen, te beginnen met deze. Er vallen vaak buien, alleen donderdag lijkt er even wat uit te springen. Verder blijft het koel voor de tijd van het jaar.

De buien van het afgelopen weekend pakten soms zwaar uit en gingen met onweer, hagel en veel neerslag in korte tijd gepaard. Ook vandaag zijn dergelijke buien mogelijk. Eerst komen ze verspreid over het land voor, vanmiddag lijken ze vooral in het binnenland actief te zijn. In de kustgebieden is het dan grotendeels droog en komt de zon er nog even behoorlijk door. De wind draait dan naar westelijke richtingen en trekt even wat aan en het wordt maximaal 15 graden.

Vanavond verdwijnen de meeste buien ook uit het binnenland, alleen in het zuiden kan nog een enkele vallen. Verder zijn er opklaringen en kan het lokaal even nevelig of mistig worden. De temperaturen dalen daarbij tot een graad of 5 op de koudste plaatsen.

Morgen opnieuw buien

Morgen leeft de buiigheid weer op, vooral in het midden en zuiden van het land. In het noorden zijn de droge perioden tussen de buien door net wat langduriger en daar kan ook de zon zich wat vaker laten zien. De westelijke wind is zwak tot matig en net als vandaag wordt het op de warmste plaatsen 15 of 16 graden.

Na een nacht met opklaringen en minimumtemperaturen tot 4 graden, verandert woensdag maar weinig in het weer. Opnieuw vallen enkele buien dus, met uitzondering van het noordwesten waar de zon er juist goed lijkt door te komen. Het wordt overal 14 of 15 graden.

Donderdag de beste dag

Donderdag lijkt de beste dag van de week te worden. Omdat een rug van hogedruk passeert, zijn er even geen buien en laat overal de zon zich zien. Toch zijn er nog steeds ook stapelwolken. De wind draait naar het zuidwesten en neemt wat toe en het wordt 14 tot lokaal 18 graden.

Pinksterweekeinde

Met het Pinksterweekeinde in zicht, verslechtert het weer opnieuw. Vrijdag brengt een lagedrukgebied tijdelijk regen en veel wind. In de middag is ook de zon te zien, maar trekken nieuwe buien over. Het wordt 14 tot 16 graden. Ook zaterdag staat een flink aantal buien op het menu bij 14 of 15 graden. Er waait nog steeds een straffe wind. Tijdens de Pinksterdagen zelf lijkt het weer geleidelijk op te knappen. De zon laat zich vaker zien, vooral het binnenland kan nog wel een enkele bui vallen en met name Pinkstermaandag gaan ook de temperaturen weer iets omhoog.

Bron: weer.nl