Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Delfzijl, 06-12-2023

Valleien als dunne aderen: Besneeuwde Alpen van bovenaf

Tegenwoordig is het een vrij zeldzaam gezicht: Niet alleen de Alpen zelf zijn bedekt met diepe sneeuw, maar ook de noordelijke uitlopers. In de bergen vertakken sneeuwvrije dalen zich echter als fijne aderen wanneer je ze vanaf de satelliet bekijkt.

In de Alpen ligt begin december een indrukwekkend pak sneeuw. Vooral de noordelijke en oostelijke Alpen zijn momenteel tot in het laagland bedekt met veel sneeuw.

Het satellietbeeld toont de volledig besneeuwde Alpen en de witte gebieden ten noorden daarvan. - © NASA

Maar ook het overgrote deel van Zwitserland is bedekt met het witte goud. In veel gebieden ligt er buitengewoon veel sneeuw voor de tijd van het jaar. Zelfs de stad Zürich heeft op dit moment ongeveer 50 centimeter sneeuw.

PlaatsSneeuwhoogte op dinsdag
München (Duitsland, 515 m) 31 cm
Innsbruck (Oostenrijk, 581 m) 15 cm
Lech am Arlberg (Oostenrijk, 1445 m) 93 cm
Zürich (Zwitserland, 426 m) 50 cm
Andermatt (Zwitserland, 1435 m) 50 cm
Zermatt (Zwitserland, 1638 m) 38 cm

 

Alleen regio's in het zuidwesten van het land rond het meer van Genève en het meer van Neuchâtel hebben de zware sneeuwval misgelopen en zijn daarom nog vrij groen. Ook in de Zuid-Alpen is te zien dat er (met name in de lager gelegen gebieden) minder sneeuw ligt. Hier lag de sneeuwgrens tijdens de afgelopen sneeuwval lang op een hoogte van 2000 meter, waardoor veel als regenwater naar beneden is gekomen.

Op de satellietfoto suggereert het uitzicht op de besneeuwde Alpen met de fijnvertakte dalen erin bijna de vergelijking met dalen met fijne aderen.

Tip: Weer in de bergen en ski's

Met het skiweer in de Weer & Radar app ben je perfect voorbereid op een dag in de Alpen. Het geeft informatie over het actuele weer en de sneeuwcondities in de skigebieden en biedt de nieuwste beelden van webcams in de skigebieden.

Bron: https://www.weerenradar.nl/