Afdrukken
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Delfzijl, 16-6-2021

De Grand Prix van Frankrijk, die vrijdag, zaterdag en zondag op het Circuit Paul Ricard in het ongeveer 40 kilometer ten oosten van Marseille gelegen Le Castellet wordt gehouden, is de zevende wedstrijd op de Formule 1 racekalender van dit jaar. Voor wat het weer betreft, ziet het er goed uit. Alleen zondag in de ochtend is er een kleine kans op een bui.

Het hogesnelheidscircuit Paul Ricard ligt tegen het vliegveld van Le Castellet aan, in de heuvels op korte afstand van de Middellandse Zee. Door de sterke opwarming overdag steekt er in de middag vaak een wat vlagerige wind van zee op en tijdens de drie dagen waarop de Grand Prix wordt afgewerkt, lijkt dat ook het geval te zijn.

Vrijdag en zaterdag droog

Vrijdag en zaterdag lijken hoe dan ook droog te verlopen, met veel zon en misschien een paar vriendelijke stapelwolken. In de ochtenden is er vrijwel geen wind, in de middag steekt een zuidelijke tot zuidoostelijke wind op die toeneemt tot gemiddeld windkracht 3 en windvlagen met snelheden tot 25 kilometer toelaat. Het lijkt er echter op dat de coureurs daar geen of nauwelijks last van zullen hebben. Wel is het warm, zo tussen 30 en 32 graden, met hoge baantemperaturen.

Zondagochtend kleine buienkans

Zondag, de dag van de race, lijkt de lucht in de omgeving van het circuit net wat onstabieler. Vooral in de ochtend is een bui niet helemaal uitgesloten, maar de race zelf lijkt toch droog te verlopen met opnieuw flink wat zon, ook wolken en een wat straffere zuidoostenwind. Dan zijn windvlagen tot ongeveer 45 kilometer per uur mogelijk en die kunnen op een baan waarop met zulke hoge snelheden wordt gereden als op het Circuit Paul Ricard toch wel hinderlijk zijn. Ook zondag tijdens de race schommelen de temperaturen rond 30 graden.

Bron: weer.nl

Categorie: Weerweetjes
Hits: 3763