Afdrukken
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Delfzijl, 22-4-2021

De natuur staat volop in bloei en toch is het vandaag weer koud lenteweer in Nederland. Normaal zijn temperaturen tussen 14 graden aan zee en 17 of 18 graden in het binnenland, maar het wordt vandaag van noord naar zuid niet warmer dan tussen 10 en 12 graden.

Verantwoordelijk voor het koude weer is de noordelijke wind die in het oostelijke deel van het Waddengebied nog even een windkracht 6 kan halen. Aan zee waait het verder met af en toe een windkracht 5 en in het binnenland een windkracht 3 tot 4. Vanaf de Noordzee trekken wolkenvelden het land binnen, die nu en dan door zonneschijn worden afgewisseld. De meeste zon wordt in Zeeland verwacht. Daar kan het zelfs een tijdje behoorlijk zonnig zijn.

Vannacht opnieuw lokaal vorst

Vanavond en de komende nacht klaart het in het binnenland behoorlijk op en kan het, net als de afgelopen nacht toen het kwik in Gilze-Rijen tot -3,1 graden daalde en op 10 centimeter hoogte In Woensdrecht zelfs tot -6,1 graden, op diverse plaatsen licht vriezen. In het noorden en oosten drijven meer wolkenvelden over en blijven de temperaturen een paar graden hoger.

Morgen wordt de meeste zonneschijn in het westen en zuiden van het land verwacht, in het noorden en oosten drijven meer wolkenvelden over, maar lijkt het aantal zonuren toch ook groter dan vandaag te zijn. De noordelijke wind is zwak tot matig en de temperaturen lopen uiteen van 10 graden in het noorden tot 13 of 14 graden in het zuiden van het land.

In het weekend weinig verandering

In het weekend verandert maar weinig in het weerbeeld. Zowel zaterdag als zondag wordt de meeste zon in het zuiden verwacht, in het noorden drijft nog steeds af en toe bewolking van zee binnen. Van de twee dagen lijkt de zondag het zonnigste te zijn. In de nacht kan het tijdens opklaringen in het binnenland plaatselijk een graadje vriezen, overdag lopen de maxima uiteen van 10 graden in het noorden tot 14 graden in het zuiden. Zaterdag kan het in het zuiden lokaal 15 graden worden, zondag lijken de temperaturen op de meeste plaatsen weer een graadje lager uit te komen.

Ook begin volgende week rustig

Ook na het weekend blijft het hogedrukgebied in de buurt van Nederland liggen. De eerste dagen verandert dan ook weinig. Zowel maandag als Koningsdag blijft het droog en hebben we een afwisseling van wolken en zon. Stijgen de temperaturen daarbij in het binnenland tot tussen 13 en 15 graden, in de kustgebieden en op de Wadden blijft het kwik enkele graden lager. In de nachten kan het tijdens opklaringen nog steeds tot in de buurt van het vriespunt afkoelen. Pas in de tweede helft van volgende week lijkt het nog iets minder koud te worden. Tegelijk wordt de kans op een enkele bui dan juist wat groter.

Bron: weer.nl

Categorie: Weerweetjes
Hits: 1371