Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

35

Volgende update: 27-09-2023 om ± 07:30 uur

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Vanavond is er weinig bewolking en blijft het droog. Er staat weinig wind, maar in het Waddengebied waait het matig, 3-4 Bft., uit het zuiden.

Komende nacht kan er in het westen hier en daar mist ontstaan. Het blijft droog. Het koelt af naar 12°C in het noordwesten tot plaatselijk 8°C in het oosten. Boven land waait het nauwelijks, maar langs de kust waait een matige wind, 3-4 Bft., uit het zuidwesten.

Synoptische situatie en ontwikkeling:

Tussen een hoog boven Oost-Europa en een Atlantisch laag ten zuiden van IJsland voert een zuidelijke stroming van oorsprong continentaal tropische lucht aan. Een golvend front op de centrale Noordzee en boven het zuidoosten van Engeland komt van het westen uit weer als koufront dichterbij. Dit koufront bereikt de westkust begin komende nacht en komt rond woensdag 06 UTC boven het oosten en zuiden tot stilstand. Dit front trekt woensdag overdag weer als warmtefront noordwaarts. Achter dit eerstgenoemde front is de aangevoerde lucht vochtiger en bevindt zich bovendien nog een tweede front (om 12 UTC vanmiddag boven Wales) dat op het eerste front inloopt. Op hoogte trekt een trog en ook de linkeruitgang van een jetstreak vanavond over het noordwesten van ons aandachtsgebied noordoostwaarts. Storm Agnes bereikt woensdagmiddag Ierland en trekt donderdag naar de Noorse Zee. Bijbehorende frontale systemen trekken donderdag van zuidwest naar noordoost, maar zijn binnen de FIR amper actief.

Een complex Atlantisch laag zuidwest van IJsland heeft meerdere kernen om zich heen draaien. Een actieve kern (met de naam Agnes) trekt woensdag en donderdag over de Britse Eilanden noordoostwaarts en bijbehorende storingen raken ons land donderdag net niet. Een hoog boven Oost-Europa houdt deze storingen nog op afstand en met een zuidelijk stroming wordt warme lucht naar ons land getransporteerd. Vrijdag zwakt het hoog af en trekt er wel een randstoring over ons land. Zaterdag bouwt boven Frankrijk een nieuw hoog op met een rug richting ons land. Zondag trekken het hoog en de rug zuidoostwaarts waardoor een storing in de buurt van ons land kan komen. Ook maandag is deze storing nog in onze omgeving aanwezig. Dinsdag lijkt weer een hoog in onze omgeving op te bouwen. Dit meanderende patroon, met afwisselend ruggen en troggen die ons land passeren handhaaft zich de rest van de periode.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Morgenochtend lost de eventuele mist geleidelijk op en komt er vooral in het westen wat bewolking voor. In het oosten schijnt de zon volop. Het blijft droog en er staat weinig wind. Morgenmiddag is het vrij zonnig en droog. Het wordt maximaal 21°C in het noorden tot 24°C in het zuiden van Limburg. De wind uit het zuidoosten is zwak tot matig, 2-3 Bft.. Morgenavond komen opklaringen voor en is het droog. De wind waait uit het zuidoosten en neemt toe naar matig, 3-4 Bft.. Het weercijfer komt tot een 7.

De weersverwachting geldig van aanstaande donderdag tot en met dinsdag:

Vanaf donderdag tijdelijk wat wisselvalliger. De bewolking overheerst en zo nu en dan kan er wat regen vallen. Grote hoeveelheden hoeven we echter niet te verwachten. Koud wordt het daarbij niet, het wordt zo'n 19°C tot 22°C. De zuidwestenwind is matig boven land tot vrij krachtig aan zee, 4-5 Bft..

Ook vrijdag trekken nog enkele buien over het land, maar tussendoor krijgt de zon ook ruimte om te schijnen. De maxima schommelen rond een graad of 20. De dagen daarna keert het rustige en droge weerbeeld terug met geregeld zonnige perioden. De temperatuur blijft aangenaam met vaak waarden rond 20°C.

Na aanstaande maandag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

Licht wisselvallig weer, met temperaturen rond het langjarig gemiddelde.

Meteo Delfzijl - Geert Molema