Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Delfzijl, 10-6-2021

Door de coronacrisis een jaar later dan oorspronkelijk gepland, gaat morgenavond in Rome het Europees Kampioenschap voetbal van start. Om 21 uur treden Turkije en Italië tegen elkaar in het strijdperk. Zaterdag en zondag komt het toernooi echt op gang met wedstrijden in zes andere landen en speelsteden. In totaal wordt het toernooi in 11 speelsteden, verdeeld over 11 landen afgewerkt. Elk met hun eigen weer. En dat maakt het verloop best spannend.

Openingswedstrijd

Tijdens de openingswedstrijd in Rome ziet het er allemaal goed uit. Hoewel er in de aanloop naar de wedstrijd wel een kans op een regen- of onweersbui is, lijkt de wedstrijd zelf droog en met opklaringen te verlopen. De temperaturen schommelen rond 21 graden.

Zaterdag

Zaterdag zijn Bakoe, Koprenhagen en Sint-Petersburg als speelsteden aan de beurt. In Bakoe, waar Wales en Zwitserland tegen elkaar spelen, schijnt de zon en is het ongeveer 25 graden. In Kopenhagen, waar Denemarken en Finland tegenover elkaar staan, voert een noordwestelijke wind wat minder warme lucht aan en zal het tijdens de wedstrijd tussen 15 en 17 graden zijn. Dat zijn de temperaturen die ’s avonds ook in Sint-Petersburg worden verwacht, waar België en Rusland tegenover elkaar staan. Wolken en opklaringen wisselen elkaar af.

Zondag: Nederlands Elftal

Zondag is de dag van de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal, om 21 uur in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. Het zal helder zijn met weinig wind en temperaturen nog lang boven 20 graden. Om 15 uur al spelen in Londen Engeland en Kroatië tegen elkaar. Ook daar is het mooi weer met veel zon, ook wat bewolking en temperaturen rond 27 graden. Het spannendst ziet het weer er vanaf 18 uur in Boekarest in Roemenië uit, tijdens de wedstrijd tussen Oostenrijk en Noord-Macedonië . Dan is er kans op onweer en schommelen de temperaturen en rond 22 graden.

Bron: weer.nl