Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
Delfzijl, 28 februari 2024

Waar het op dinsdag nog tropisch warm was, beleeft men nu vrieskou. Het Amerikaanse Midwesten wordt geconfronteerd met een grote daling in de temperaturen.

Zeer koude poollucht vanuit het hoge noorden in Canada baant zich momenteel een weg naar het zuiden van de Verenigde Staten. Daarbij loopt het kwik flink terug naar waarden rond het vriespunt.

Hoewel er gisteren nog maxima van 30 graden werden bereikt in de staten Missouri en Oklahoma, is het nu slechts min 2 graden in bijvoorbeeld Oklahoma City. De temperaturen liggen vandaag en morgen plaatselijk ruim 25 graden lager dan op dinsdag.

De oorzaak van de aanvoer van koude lucht is een krachtig hoog boven Noord-Amerika. Anderzijds hebben het noordoosten en het zuidoosten van het land te kampen met een lagedrukgebied die respectievelijk voor sneeuwval en fikse onweersbuien zorgt.

Met de opmars van koude lucht barsten er ook hevige regen- en onweersbuien los, zoals te zien is op de WeerRadar.

Met de opmars van koude lucht barsten er ook hevige regen- en onweersbuien los, zoals te zien is op de .

Op donderdag komt er geleidelijk een storing vanuit Alaska afzetten naar het noordwesten en wordt het hogedrukgebied naar het oosten verdreven. Met name het westen van de Verenigde Staten van Seattle tot aan Los Angeles moet zich dan opmaken voor sneeuw en opnieuw veel regen.

Bron: weerenradar.nl