Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
Delfzijl, 28 februari 2024
Een lagedrukgebied boven de Britse eilanden bepaalt ons weer aankomende dagen. Vooral op donderdag valt er op uitgebreide schaal regen, maar ook vrijdag en zaterdag blijft het op veel plaatsen niet droog. Daarbij kan het vooral aan de kust even flink waaien. De zon heeft het eerst nog moeilijk en de temperaturen liggen overdag rond een graad of 10.

Aankomende dagen zorgt een lagedrukgebied nog voor wisselvallig weer. Vanaf komend weekend wordt het droger met meer zon.

Vanaf komend weekend worden de bordjes op de Europese weerkaart geleidelijk verhangen. Een sterk hogedrukgebied boven Noordwest-Rusland breidt zich uit naar Scandinavië en gaat vanaf begin volgende week meer en meer ook ons weer bepalen. Met een naar zuidoost en later naar oost draaiende wind wordt dan drogere, maar ook frisse lucht aangevoerd.

Voor ons weer betekent dat vanaf zondag een overgang naar een meest droog en rustig weertype met redelijk wat zon en middagtemperaturen rond of iets boven 10 graden, maar ook frisse nachten met op veel plaatsen kans op een graadje vorst. Echt lenteweer met 15 graden of meer zit er voorlopig niet in, maar een gure late winterprik met maartse buien ook niet. Maart gaat dus uit een heel ander vaatje tappen dan we de afgelopen winter gewend zijn.

Bron: weerenradar.nl