Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
Delfzijl, 29 februari 2024
In het noorden van Texas woeden al dagen verwoestende bosbranden. De branden worden door de harde wind aangewakkerd. Voor 60 gemeenschappen werd een noodsituatie uitgeroepen.

In de Amerikaanse staat Texas zijn verschillende bosbranden uitgebroken en uit de hand gelopen. Talloze mensen zijn gevlucht en minstens één persoon is om het leven gekomen. De wind blijft de vlammen aanwakkeren.Een 83-jarige vrouw stierf in haar huis in Stinnett, ten noordoosten van Amarillo. De vlammen hebben tot nu toe tientallen huizen verwoest. Ook zijn er duizenden runderen dood gegaan.

Twitter Disaster Channel

De brand wordt nu beschouwd als de op een na grootste bosbrand in de geschiedenis van de staat. Ruim 3.400 vierkante kilometer land is door de vlammen verwoest en ongeveer 4.000 huishoudens zitten zonder elektriciteit.

Mensen en dieren op de vlucht

In het 2.000 inwoners tellende dorp Fritch, zochten ongeveer 200 mensen hun toevlucht voor de bosbrand in een kerk. Minstens één persoon kwam om het leven, vele anderen raakten gewond. Ook talloze dieren zijn slachtoffer van de brand. Foto's en video's op sociale media tonen talloze dieren op de vlucht.

Twitter Al Jazeera English

De branden zijn zo groot geworden door ernstige droogte in combinatie met ongewoon hoge temperaturen in de regio. Intussen heeft een koufront frissere lucht aangevoerd, maar geen regen en dus blijft het voorlopig droog.

Bron: weerenradar.nl