Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

37

Volgende update: 06-02-2023 om ± 08:30 uur

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Vanavond is het droog. De wind uit het noorden is in het begin matig, 3-4, aan zee vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft.. De wind neemt sterk af.

Komende nacht is het droog. Plaatselijk ontstaat mist. De minimumtemperaturen liggen tussen -1°C in het zuiden en 6°C aan de noordkust. Er staat weinig wind, alleen aan zee en op het IJsselmeer staat een matige wind, 3-4 Bft., uit het noorden.

Synoptische situatie en ontwikkeling:

Een hogedrukgebied boven Engeland trekt richting Het Nauw van Calais. Maandagmiddag trekt het centrum noordoostwaarts over ons land. Na passage trekt een gebied met een vrij scherpe vochtgradiënt (NO-ZW georiënteerd, convergentie aanwezig) in de nacht naar dinsdag van zuidoost naar noordwest. Het hoog trekt verder naar Oost-Europa en houdt daarbij een oost-west georiënteerde rug boven ons land.

We verkeren onder invloed van een gordel van hogedrukgebieden langs ongeveer 50° NB. Aan de noordkant van het hoog bevindt zich een sterke zuidwestelijke stroming. Vrijdag passeert mogelijk een koufront. In het weekeinde komt in veel leden een actief lagedrukgebied op de noordelijke Atlantische Oceaan te liggen. De kans op een zonale stroming in het Noordzeegebied neemt na het weekeinde duidelijk toe.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Morgenochtend komt plaatselijk mist voor, die in de eerste helft van de ochtend oplost. Verder is er een mix van bewolking en zonnige perioden. Het blijft vrijwel overal droog. Er staat weinig wind. Aan zee en op het IJsselmeer staat een matige wind, 3-4 Bft., uit het noorden. Morgenmiddag is het licht tot half bewolkt. In het oosten en zuidoosten is er meer bewolking, maar het blijft waarschijnlijk droog. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 8°C. Er steekt een matige wind, 3-4 Bft., op uit het noordoosten. Morgenavond blijft het droog. Er staat boven land weinig wind. Aan zee en op het IJsselmeer staat een matige wind, 3-4 Bft., uit oost tot zuidoost. Het weercijfer komt tot een 7.

De weersverwachting geldig van aanstaande dinsdag tot en met zondag:

Dinsdag schijnt volop de zon en er is hooguit wat sluierbewolking zichtbaar. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige oosten- tot zuidoostenwind, 2-3 Bft.. De temperatuur loopt op naar 4°C of 5°C.

Na een koude nacht met landinwaarts op veel plaatsen matige vorst met minima tot lokaal -7°C verandert er ook woensdag niets. Opnieuw schijnt de zon volop en is het droog. De temperatuur komt in de middag uit op ongeveer 5°C.

Donderdag schijnt opnieuw flink de zon, maar later op de dag verschijnt er weer wat bewolking. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige zuidoostenwind, 2-3 Bft.. Na wederom een koude nacht met lichte tot matige vorst stijgt de temperatuur overdag naar maximaal 4°C of 5°C.

Ook vrijdag en in het weekend blijft het droog en rustig. Wel verschijnt er wat meer bewolking en in de nacht en ochtend kan het regionaal nevel of mistig zijn. Vooral tijdens de middaguren schijnt dan de zon. Er staat maar weinig wind en de temperatuur wordt langzaam weer wat hoger. Vrijdag stijgt het kwik naar 5°C of 6°C, in het weekend kan het 6°C tot 8°C worden. Tijdens de nachtelijke uren vriest het over het algemeen licht.

Na aanstaande zondag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

40% kans op aanhouden van het rustige en droge weer. 60% kans op overgang naar wisselvallig weer. De kans op vorst in de nacht neemt af naar ongeveer 30%.

Meteo Delfzijl - Geert Molema