Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
Delfzijl, 20 februari 2024
Turbulent weer nadert de Benelux. Donderdag en in de nacht naar vrijdag krijgen we te maken met een krachtige stormdepressie. Vooral tijdens buien en onweer zou het gevaarlijk kunnen worden. De precieze ontwikkelingen zijn nog onzeker, dus we houden je in de komende dagen op de hoogte.

De WindRadar toont een onstuimige donderdagmiddag en -avond.

Woensdag neemt de zuidenwind in de loop van de dag toe van matig tot vrij krachtig en aan de kust mogelijk zelfs al windkracht 6. Windstoten kunnen oplopen tot zo'n 50 à 60 kilometer per uur, zoals te zien is op de WindRadar. In de middag volgt een omvangrijk regengebied, dat van west naar oost over het land trekt.

Woensdagmiddag volgt vanuit het westen een omvangrijk neerslaggebied, zoals te zien is op de WeerRadar.

Donderdag volgt een stormdepressie vanuit het zuidwesten via het Kanaal en Groot-Brittannië. In de loop van donderdag trekt deze verder noordoostwaarts en brengt regen met mogelijk ook een klap onweer naar ons toe.

Vooral donderdagavond en in de nacht naar vrijdag zijn windsnelheden van meer dan 80 kilometer per uur en misschien zelfs 100 kilometer per uur mogelijk. De precieze ontwikkeling van deze randstoring is momenteel nog wat onzeker. Tijdens de passage van het front kunnen deze windsnelheden bijvoorbeeld grotere takken afbreken of verzwakte bomen om laten vallen.

Woensdag volgt een nieuwe update over deze ontwikkelingen.

Bron: weerenradar.nl