Afdrukken
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Delfzijl, 23-10-2021

Zondagavond om 21:00 uur Nederlandse tijd gaat de Grand Prix van de Verenigde Staten van start in Austin, Texas. Het belooft een race onder (zeer) warme en vochtige weersomstandigheden te worden. De temperatuur kan oplopen naar ruim 30 graden. Daarbij zijn er zonnige momenten en blijft het droog.

Het zuiden en zuidoosten van de Verenigde Staten hebben te maken met warm en vochtig weer. De oorzaak hiervan is de zuiden- tot zuidwestenwind die tropische lucht aanvoert. In de zuidelijke staat Texas liggen de temperaturen op zondag daardoor op veel plekken (ruim) 5 graden boven normaal. Ook in Austin, waar de Grand Prix plaatsvindt, zal het behoorlijk warm gaan worden.

Tropisch warm, geen regen

Gemiddeld bedraagt de maximumtemperatuur in Austin eind oktober ongeveer 26 graden. Door de aanvoer van nog wat warmere lucht uit het zuiden, kan het op zondag tropisch warm worden met 30 tot 32 graden. Op het circuit zelf kan de temperatuur vanzelfsprekend nog verder oplopen vanwege het asfalt en gebrek aan schaduw. De race begint om 14:00 uur lokale tijd en valt dus op het warmste moment van de dag. Omdat de luchtvochtigheid met 50 - 60% vrij hoog is, voelt het nog eens extra warm aan. De gevoelstemperatuur kan dan zelfs oplopen naar (ruim) 40 graden.

Hoewel oktober in Austin een van de natste maanden is, valt er gemiddeld slechts 45 mm regen en blijft het op 23 dagen volledig droog. Ook morgen is dat laatste waarschijnlijk het geval. Ondanks het zeer warme en vochtige weer is de kans op (onweers)buien klein en zijn er zonnige momenten. De neerslagkans bedraagt tijdens de race niet meer dan 5 à 10 procent en ook in de aanloop naar de race blijft het droog.

Bron: weer.nl

Categorie: Weerweetjes
Hits: 3261