Afdrukken
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

03

Volgende update: 26-2-2021 om ± 21:30 uur

De weersverwachting geldig tot middernacht:

De dag begint in het zuidoosten bewolkt en in Limburg valt eerst nog wat regen. Elders wordt het vrij zonnig met landinwaarts enkele stapelwolken en de eerste uren lokaal mogelijk een mistbank. In de loop van de ochtend breekt ook in het zuidoosten de zon door. In de tweede helft van de avond kan er lokaal al een mistbank ontstaan. De middagtemperatuur ligt rond 10°C en de noordwestelijke wind is overwegend matig, 3-4 Bft.. Landinwaarts is de wind aanvankelijk zwak, 1-2 Bft., en westelijk. Het weercijfer komt tot een 8.

Komende nacht zijn er opklaringen en ontstaat er op veel plaatsen mist. Plaatselijk kan de mist verkeersbelemmerend zijn. Het koelt af naar rond het vriespunt en de zwakke wind, 1-2 Bft., is overwegend westelijk.

Synoptische ontwikkeling:

Na passage van een koufront wordt met een noordwestelijke stroming maritiem polaire lucht aangevoerd. Overdag breidt een uitloper van een krachtig hoog boven Het Kanaal zich uit tot boven ons land. Zaterdag verplaatst het hoog naar Engeland en komt de rug boven het zuiden van het land terecht.

Tot ver in de volgende week hebben we te maken met hogedrukgebieden in onze omgeving. Vanaf midden volgende week ontstaat er een nieuw hoog tussen IJsland en Noorwegen, waardoor de stroming in ons aandachtsgebied oostelijk. Wel zien we vanaf woensdag 3 maart aan de flank van de hogedruk enkele kleinschalige stroming trekken.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Zaterdag trekt de mist later in de ochtend op en breekt op steeds meer plaatsen de zon door, vooral in de middag. De middagtemperatuur wordt ongeveer 10°C. De zwakke tot matige wind, 2-3 Bft., komt uit richtingen tussen noordwest en noordoost. Het weercijfer komt tot een 7.

De weersverwachting geldig van aanstaande zondag tot en met vrijdag:

Zondag is het in de ochtend regionaal bewolkt en mistig. Vooral in het midden en noorden kan het een tijdje grijs blijven. In het zuiden is de kans op zon groter. In de middag zal op meer plaatsen de zon doorbreken, maar vooral in het noordoosten is het niet zo zonnig als op zaterdag. Het wordt 8-9°C in het noorden, 10°C in het midden en 11°C in het zuiden. De wind is zwak tot matig, 2-3 Bft., en komt uit het noorden tot noordoosten.

Maandag blijft het droog en rustig weer. Er zijn zonnige perioden, maar ook wolkenvelden die lokaal hardnekkig kunnen zijn. Het wordt 7-8°C aan de noordkust tot 11°C in het zuidoosten.

De dagen daarna draait de wind tijdelijk naar een zuidelijke richting en wordt het met 10-13°C zacht. Alleen op de Wadden is het 8-9°C. Vooral dinsdag kan de zon een tijd schijnen. Later in de week zal de temperatuur een paar graden dalen. De bewolking neemt iets toe, maar de kans op neerslag is klein.

Na aanstaande vrijdag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

Er is ca. 60% kans op een overgang naar wisselvallig weer. De kans op het aanhouden van het droge weertype is ongeveer 40%. Ca. 60% kans op temperaturen (iets) onder normaal.

Meteo Delfzijl – Geert Molema

Categorie: Weersverwachtingen
Hits: 730