Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Delfzijl, 03-10-2022

Met een hogedrukgebied in de buurt is het de komende dagen rustig najaarsweer, met geregeld zon en vrij hoge temperaturen voor de tijd van het jaar. Normaal hoort het begin oktober overdag ongeveer 16 graden te worden en daar zitten we deze week ruim boven. De warmste dag lijkt vooralsnog de woensdag te worden, met dan aan de kust 17 tot 19 graden en landinwaarts 20 tot 22 graden. 
Vanochtend komt vooral in het zuiden eerst lokaal nog mist voor, maar dit trekt vrij snel weg en dan zijn er in het hele land opklaringen, alleen in de westelijke kustprovincies komen ook wolkenvelden voor. Vanmiddag ontstaan ook in het binnenland stapelwolken en trekken er soms wat velden met dunne sluierbewolking voorbij, maar daar blijft de zon nog regelmatig tussendoor komen. Het is op de meeste plaatsen droog en met een zwakke tot matige wind uit west tot zuidwest wordt het vanmiddag 16 tot 19 graden.

Regionaal mist

Vanavond trekt de kern van het hogedrukgebied over ons land en staat er nauwelijks wind. Opklaringen en wolkenvelden wisselen elkaar af en vooral in het noorden kan lokaal net een buitje vallen. Vannacht is het weer droog en in opklaringen ontstaat lokaal wat nevel of mist. Het wordt ook weer een frisse nacht, met minimumtemperaturen tussen 6 en 10 graden.

20 graden

De kern van het hogedrukgebied trekt morgen verder naar de centrale delen van Europa, waardoor de wind bij ons iets aantrekt en naar het zuiden draait. Hiermee wordt dan nog iets warmere lucht aangevoerd en de middagtemperaturen komen dan ook uit tussen 17 graden in het noordwesten en 20 graden in het zuidoosten. Na het optrekken van de lokale mist is er ’s ochtends verder flink wat ruimte voor de zon. In de middag trekken er vanuit het westen ook weer wat wolkenvelden het land in, maar het blijft zo goed als droog.

Warmste dag van de week

Woensdag lijkt de warmste dag van de week te worden, met dan middagtemperaturen van 18 tot 22 graden. Wel staat er die dag een stevige en vlagerige zuidwestelijke wind, met aan de kust kans op windstoten van 75-80 km/uur. Er is eerst ook flink wat ruimte voor de zon, maar in de middag neemt vanuit het westen de bewolking geleidelijk toe en gedurende de avond trekt een storing van west naar oost het land over met af en toe wat (lichte) regen.

Zwakke storing, daarna weer zon

Achter dat zwakke front bouwt zich echter al snel weer een volgend hogedrukgebied op, waardoor het relatief rustige najaarsweer terugkeert. Het is zowel donderdag als vrijdag dan ook weer zo goed als droog met regelmatig de zon erbij. Hoewel de temperatuur een fractie lager uitkomt dan aan het begin van de week is het met 16 tot 18 graden nog steeds vrij zacht voor de tijd van het jaar. In het weekend valt weer een buitje.

Bron: weer.nl