Afdrukken
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Delfzijl, 29-7-2021

Voor wie het wisselvallige weer van de laatste tijd zat is, is er een beetje hoop. Na het weekend, op maandag, dinsdag en woensdag lijkt het even wat beter te worden als een hogedrukgebied in de buurt komt. Er zijn dan minder buien, er wordt meer zon verwacht en de temperaturen gaan wat omhoog. Voor de snelle genieter is vandaag ook meteen een dag om buiten te zijn.

De meeste buien waren vanochtend vroeg eigenlijk al het land al uit, later vandaag kan er nog lokaal één voorkomen, maar op de meeste plaatsen lijkt het droog te blijven. Verder schijnt de zon veel meer dan afgelopen dagen, afgewisseld door maar een paar stapelwolken. De zuidwestelijke wind blaast nog wel stevig door, is aan zee krachtig en in het Waddengebied af en toe hard, kracht 6 tot 7. Pas vanavond wordt het geleidelijk rustiger. Verder lopen de temperaturen uiteen van 19 graden in het westen tot 22 graden plaatselijk in het oosten van het land.

Morgen nieuwe buien

Vanavond en de komende nacht is het droog en zijn er flinke opklaringen. In het binnenland kan de temperatuur plaatselijk tot 11 graden dalen. Morgen neemt de bewolking toe, op nadering van een volgende storing. Vanuit het zuidwesten trekt eerst een gebied met wat regen over het westen van Nederland naar het noorden. Later komt er vanuit het westen een zone met een paar buien achteraan die ook de andere delen van het land kan bereiken. Tussen alles door schijnt ook de zon af en toe. De zuidelijke wind trekt aan en het wordt tussen 20 en 24 graden.

Morgenavond en in de nacht naar zaterdag gaat het opnieuw een tijdje flink waaien, met aan de westkust een krachtige tot harde zuidwestelijke wind en windvlagen tot ongeveer 80 kilometer per uur. Verder kunnen vooral in het westen en noorden een paar buien vallen. Zaterdag overdag wordt het weer wat rustiger. In de ochtend zien we de zon af en toe, in de middag vallen ook een paar buien. Er waait een matige westelijke wind en het wordt ongeveer 20 graden.

Na het weekend beter

Ook zondag is een dag die met nu en dan zon begint, maar met een aantal (fikse) buien eindigt. Er waait er een westelijke wind en wordt het niet veel warmer dan 20 graden. Maandag, dinsdag en woensdag zien er beter uit als een hogedrukgebied over de Noordzee naar het oosten trekt en de buiigheid op de meeste plaatsen wordt onderdrukt. Alleen het zuiden blijft nog gevoelig voor een lokale bui. Verder zijn er flinke perioden met zon, kan het in de nachten lokaal tot beneden 10 graden afkoelen en stijgen de temperaturen overdag wat verder: het wordt 20 tot 24 graden. Vanaf woensdagavond neemt de kans op regen- en onweersbuien dan weer duidelijk toe en in de dagen daarna moeten ook de temperaturen opnieuw een klein beetje terrein prijsgeven.

Bron: weer.nl

Categorie: Weerweetjes
Hits: 6950