Afdrukken
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

36

Volgende update: 25-10-2021 om ± 08:30 uur

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Vanavond is het nog helder, maar in het westen drijft al hoge sluierbewolking binnen. In de loop van de komende nacht neemt van het westen uit de bewolking verder toe. Aan de kust valt later vannacht wat regen. De zuidelijke wind is meest matig, 3-4, vlak aan zee matig tot vrij krachtig, 5 Bft., en de minimumtemperatuur varieert van 9°C vlak aan zee tot 3°C langs de noordoostgrens.

Synoptische situatie en ontwikkeling:

Een hoog boven Midden-Europa trekt oostwaarts. Een complex laag trekt naar IJsland. Met een zuidelijke stroming wordt vrij droge lucht aangevoerd. Van het westen uit nadert een koufront en dit front bereikt in de ochtend de westkust en trekt overdag langzaam oostwaarts. De aangevoerde lucht wordt dan aanzienlijk vochtiger. Na het koufront volgt nog een (hoogte)trog die in de nacht naar dinsdag de westkust bereikt.

We hebben tot en met het einde van de week te maken hebben met een zuidwestelijke stroming onder invloed van een hoog boven Oost-Europa. Daarna komen de sturende lagedrukgebieden op de Atlantische Oceaan zodanig oostelijk te liggen dat frontale systemen en randstoringen over het Noordzeegebied trekken. Begin november komt in een deel (ongeveer 40%) van de leden de hoogtetrog boven of ten oosten van het Noordzeegebied te liggen waardoor de stroming noordwestelijk of noordelijk wordt.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Morgen overdag is het bewolkt en (mot)regent het van tijd tot tijd. In de avond komt er vooral in het westen een enkele bui voor, onweer is daarbij niet uitgesloten. De middagtemperatuur ligt rond 12°C en de wind is zuid tot zuidwest, matig, 3-4, vlak aan zee af en toe vrij krachtig, 5 Bft.. Het weercijfer komt tot een 7.

De weersverwachting geldig van aanstaande woensdag tot en met maandag:

Dinsdag trekken enkele buien over het land, maar meestal blijft het droog. In de ochtend kunnen in het hele land nog een paar buien voorkomen, dinsdagmiddag beperken de buien zich tot de oostelijke helft. Het weerbeeld laat een mix van zon en stapelwolken zien. In de loop van de middag en dinsdagavond breiden zich vanuit het westen sluierwolken over het land uit. De maximumtemperatuur komt uit op 14 tot lokaal 15°C en er waait een matige zuidwestenwind, 3-4 Bft..

Woensdag wordt een droge dag, maar stralend zonnig is het niet. Er trekken namelijk sluierwolken over het land en die zijn af en toe zo dik dat de zon er waterig uitziet. Ook ontstaan stapelwolken. Met een zuiden- tot zuidwestenwind wordt zachte lucht naar ons land geblazen en de middagtemperatuur komt uit op 14 à 15°C. Maxima van een graad of 13 zijn eind oktober gebruikelijk.

Donderdag en vrijdag blijft het droog najaarsweer met bovendien meer zon dan de voorgaande dagen. Mogelijk is het in de vroege ochtend plaatselijk wel mistig, maar ’s middags lijkt de zon overal door te breken. Met 13-16°C is het prima weer om te sporten.

Vanaf volgend weekend breekt een wisselvallige periode aan. Daarbij trekken dagelijks buien over het land en waait het af en toe stevig. Aanvankelijk is het zacht voor de tijd van het jaar met maxima van 14-16°C, maar na het weekend lijkt het geleidelijk frisser te worden.

Na aanstaande maandag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

Wisselvallig met iedere dag ongeveer 75% kans op neerslag. Temperaturen dalend naar rond of iets onder normaal.

Meteo Delfzijl – Geert Molema

Categorie: Weersverwachtingen
Hits: 2943