Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

35

Volgende update: 24-09-2021 om ± 08:30 uur

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Het is overwegend bewolkt. In het noorden en oosten valt heel lokaal motregen. De west- tot zuidwestenwind is matig, 3-4, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, 5-6 Bft.. De wind draait geleidelijk naar het west- tot noordwesten.

Komende nacht zijn er wolkenvelden en blijft het droog. In het zuiden kan plaatselijk mist ontstaan.De west- tot zuidwestenwind is zwak tot matig, 2-3, in het Waddengebied eerst nog vrij krachtig, 5 Bft.. De temperatuur daalt naar omstreeks 13°C.

Synoptische ontwikkeling:

De stroming is westelijk. Er zijn 3 koufronten getekend, waarvan het noordelijke front (Td 12 C) de begrenzing met duidelijk drogere lucht vormt. Het front in het midden en het zuidelijke front zijn vooral te herkennen aan lagere bewolking en lichte neerslag. In de loop van de nacht naar vrijdag trekken de fronten als warmtefront noordoostwaarts.

Aanvankelijk bevindt ons land zich aan de noordflank van een gordel van hoge druk welke zich uitstrekt van de Azoren via Frankrijk naar de Balkan. Komend weekend verplaatst het zwaartepunt van het hoog zich via de Noordzee naar Scandinavië. Een hoogterug trekt dan noordoostwaarts over ons gebied. Tegelijkertijd komt een omvangrijk laag boven het noordelijke deel van de Atlantische Oceaan te liggen. Dit laag krijgt in de loop van het weekend en volgende week meer invloed op ons weer. De stroming blijft meanderen met in eerste instantie neiging tot rugvorming boven het Europese continent. Halverwege de komende week lijkt toch sprake van een zonale stroming. Het weercijfer komt tot een 5.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Morgen zijn er eerst nog wolkenvelden maar in de loop van de dag komt van het westen uit de zon meer en meer tevoorschijn. De maximumtemperatuur loopt uiteen van ca. 18°C in het noorden tot lokaal 22°C in het zuidoosten. Er staat een matige, 3-4, aan zee (vrij) krachtige zuidwestelijke wind, 5-6 Bft.. Het weercijfer komt tot een 6.

De weersverwachting geldig van aanstaande zaterdag tot en met donderdag:

Zaterdag schijnt de zon flink. In het noorden komt meer bewolking voor en lokaal is wat licht gespetter niet helemaal uitgesloten. Toch breekt ook in het noorden de zon geregeld door. De zwakke tot matige zuidwestenwind, 2-3 Bft., draait geleidelijk naar oost tot zuidoost. De temperatuur loopt op naar 20°C of 21°C in het noorden en westen en naar 22°C elders. In het zuiden stijgt het kwik naar 23°C.

Zondag schijnt in de ochtend geregeld de zon. Geleidelijk komen stapelwolken tot ontwikkeling en in de middag neemt vanuit het zuiden de kans op buien toe. Bij buien is ook onweer mogelijk. De temperatuur stijgt naar 21°C in het noorden en naar 24°C in het zuiden. Heel lokaal kan het in het zuiden 25°C worden.

Volgende week neemt de wisselvalligheid toe en kunnen elke dag gebieden met regen en buien over het land trekken. Er zijn ook genoeg droge perioden met zonneschijn. Maandag wordt het 19°C tot 22°C, maar de dagen daarna gaat het kwik geleidelijk verder omlaag. Aan het eind van volgende week is het veelal 15°C of 16°C. Daarmee is de temperatuur vrij normaal voor de tijd van het jaar.

Na aanstaande donderdag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

Grote kans (ca. 60%) op een wisselvallig weertype met maxima rond of iets onder het langjarig gemiddelde.

Meteo Delfzijl – Geert Molema