Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Delfzijl, 3-5-2021

De coronamaatregelen beletten ons al om de gebruikelijke herdenking en viering op 4 en 5 mei te houden dit jaar, maar ook het weer nodigt daar niet echt toe uit. Morgen en overmorgen staan in het teken van wind, regen en lage temperaturen.

Tijdens de Dodenherdenking op dinsdagavond is het ergste venijn van de onstuimige dag weliswaar voorbij, maar nog altijd kunnen we rekenen op een stevige wind, windvlagen en buien. Zeker in het noorden van het land houdt het onstuimige weer in de avond nog wat langer aan dan in het zuiden. Ondanks die relatieve rust wat betreft de wind, moeten juist het zuiden en midden van het land in de avond nog steeds rekening houden met een fikse bui. De temperaturen liggen rond 20.00 uur om en nabij 8 graden, maar in een bui zal dat veel lager zijn.

Ook op Bevrijdingsdag geeft het weer niet erg veel aanleiding voor een feestje. Opnieuw hebben we dan te maken met buien, al lijken het er wel wat minder te zijn dan dinsdag. Inmiddels is de bovenlucht dan ook een stuk kouder geworden, dus er kunnen ook weer makkelijk hagelbuien tussen zitten. Zelf een vlok natte sneeuw is niet uit te sluiten. En al is er minder wind dan dinsdag, nog steeds waait het stevig en kan het noordwestelijk kustgebied rekenen op windkracht 6 of 7.  In de loop van de dag wordt het wat droger en komt de zon af en toe goed door. De temperatuur komt overdag nog maar met moeite aan de tien graden.

Benieuwd hoe extreem het weer op andere Bevrijdingsdagen was? Hier lees je over de mooiste en de slechtste edities van 5 mei.

Bron: weer.nl