Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

33

Volgende update: 27-02-2023 om ± 08:30 uur

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Komende nacht is het droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 2°C aan zee tot ca. -6°C landinwaarts. Er staat boven land weinig wind, in het noordelijke kustgebied een matige noordoostenwind, 3-4 Bft..

Synoptische situatie en ontwikkeling:

Aan de zuidoostflank van een hoog boven Schotland is de stroming noordoostelijk. De aangevoerde lucht is droog. De invloed van het hoog breidt zich geleidelijk verder uit over onze omgeving. Een zwak warmtefront (goed te herkennen aan een gradient in de dauwpunten) ligt momenteel NO-ZW georienteerd nabij het uiterste noorden van de FIR en trekt heel langzaam zuidwaarts. Maandagavond ligt het front boven het noorden van het land. Een hoogtelaag boven Duitsland trekt maandagavond naar het noordwesten van Frankrijk.

Door een noordoostelijke stroming aan de zuidoostflank van een krachtig hogedrukgebied bij Schotland bevinden we ons in polaire lucht. Het hogedrukgebied blijft t/m vrijdag 3 maart stationair. Vanaf het weekend van 4/5 maart neem de invloed van het hoog af. Door een Atlantische rug wordt de stroming wat meer noordwestelijk. De clusters suggereren dat we daarna onder invloed van een Atlantische rug blijven met in de meeste leden een noordwestelijke stroming.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Morgenochtend is het droog en zonnig. Er is eerst weinig wind, in de loop van de ochtend neemt de wind toe naar matig, 3-4 Bft., uit het noordoosten. Morgenmiddag zijn er zonnige perioden en blijft het droog. De temperatuur loopt op naar ca. 7°C. Morgenavond zijn er wolkenvelden aanwezig, maar het blijft overwegend droog. Er is weinig wind, aan zee staat een matige wind, 3-4 Bft., uit het noordoosten. Het weercijfer komt tot een 9.

De weersverwachting geldig van aanstaande dinsdag tot en met zondag:

Disndag begin de dag met aanvankelijk meer bewolking dan voorgaande dagen. Vooral in de westelijke helft van het land is het overwegend bewolkt, maar vanuit het oosten krijgt de zon uiteindelijk overal de overhand. Het wordt wederom 6°C of 7°C bij een veelal matige noordoostenwind, 3-4 Bft.. In de avond en nacht naar woensdag is het overal helder en koelt het flink af. In de nacht naar woensdag liggen de minima tussen -2 en -5°C.

Woensdag wordt het na een koude nacht met op uitgebreide schaal lichte tot matige vorst in de middag een graad of 7. De wind komt nog steeds uit het noordoosten en die is veelal matig, 3-4 Bft.. De middag verloopt droog en zonovergoten.

De dagen erna komt vaker bewolking voor. Toch schijnt de zon ook af en toe nog en daarmee is het prima weer voor een buitenwandeling. Overdag stijgt de temperatuur naar 7°C of 8°C. In de nachten neemt de kans op vorst af door de aanwezigheid van eventuele bewolking. De minima komen veelal uit rond of net boven het vriespunt. Al met al zijn dit vrij normale waarden voor begin maart. Neerslag staat voorlopig nog niet op de planning. De neerslagkans neemt pas richting het einde van het weekend iets toe.

Na aanstaande zondag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

Vrij bewolkt weer met toenemende wind en neerslagkansen rond 30%. Zowel de maximum- als minimumtemperaturen stijgen geleidelijk naar rond normaal.

Meteo Delfzijl - Geert Molema