Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

33

Volgende update: 14-02-2023 om ± 08:30 uur

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Vanavond is er in het uiterste noorden nog bewolking. Elders is het opgeklaard. Deze opklaringen breiden zich nog iets noordelijker uit. Plaatselijk kan er mist ontstaan, met name in het noorden en westen. Er is weinig wind.

Komende nacht komt er vooral in het noorden mist voor. Het blijft droog en de minimumtemperatuur ligt rond het vriespunt. Er is weinig wind.

Synoptische situatie en ontwikkeling:

We verkeren onder invloed van een hoog boven Midden-Europa met een ZO-NW georienteerde uitloper boven de Duitse Bocht. Deze uitloper trekt oostwaarts waardoor de stroming zuidelijk wordt. Het weer speelt zich volledig af in de grenslaag, onder een subsidentie-inversie.

Een hoog boven Midden-Europa trekt oostwaarts. In de tweede helft van de week breidt een zonale stroming zich over Europa uit. Vrijdag trekt een lagedrukgebied over het Noordzeegebied zuidoostwaarts. Na het weekeinde komen we in het grootste deel van de leden (tijdelijk) onder invloed van een volgend hoog dat over het Noordzeegebied oostwaarts trekt.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Morgenochtend komt er in de noordelijke helft mist voor die plaatselijk tot ver in de ochtend kan aanhouden. In de zuidelijke helft is het zonnig. Het blijft droog en er is weinig wind. Morgenmiddag kan er in het noorden eerst nog bewolking aanwezig zijn. Deze bewolking zal geleidelijk verdwijnen en dan zal de zon te zien zijn. In de zuidelijke helft is er weinig bewolking en is het zonnig. Het blijft droog. De maximumtemperatuur ligt tussen ca. 8°C in het noorden tot plaatselijk 12°C in het zuiden. Morgenavond is er weinig bewolking en blijft het droog. In het noorden kan in de loop van de avond mist ontstaan. Het weercijfer komt tot een 8.

De weersverwachting geldig van aanstaande woensdag tot en met maandag:

Woensdag start de dag met temperaturen rond het vriespunt en regionaal kan mist voorkomen. Het blijft overal droog maar de zon heeft een stuk meer moeite om door te breken vergeleken met voorgaande dagen. Er trekken flink wat wolkenvelden over het land bij een zwakke tot matige wind uit zuidelijke ricthingen, 2-4 Bft. Het wordt 10°C tot 13°C en daarmee blijft het ronduit zacht.

Na een periode met ronduit zachte en zonnige dagen krijgen we vanaf donderdag te maken met een iets ander weerbeeld. Niet vanwege de temperaturen, maar vanwege de toenname in wisselvalligheid. In de ochtend komt in het uiterste oosten eerst nog wat zon voor maar al snel neemt bewolking overal de overhand. Vanuit het westen trekt een regengebied over het land waardoor het tijdelijk in heel het land gaat regen. Het blijft zacht met maxima die uitkomen tussen 9°C en 12°C.

De dagen hierna verlopen licht wisselvallig. Grote neerslaghoeveelheden zijn niet aan de orde maar dagelijks kunnen enkele buien ons land aandoen. Vooral vrijdag en zaterdag is dit het geval. Zondag verloopt overwegend droog maar wel bewolkt. De temperatuur stijgt overdag naar 8°C tot 10°C en in de nachten ligt het kwik enkele graden boven nul. Na het weekend gaat de zon weer vaker schijnen en worden de nachten opnieuw wat kouder.

Na aanstaande maandag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

Grote (70%) kans op rustig en droog weer. 30% kans op wisselvallig weer. Temperaturen rond normaal.

Meteo Delfzijl - Geert Molema