Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

06

Volgende update: 11-02-2023 om ± 21:30 uur

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Vanochtend is het op de meeste plaatsen zwaar bewolkt en blijft het vrijwel overal droog. Er staat een matige wind, 3-4 Bft., uit het westen. In het Waddengebied is de wind vrij krachtig, 5 Bft.. Vanmiddag is er vooral in het zuiden veel bewolking. Elders breekt de zon mogelijk af en toe door. De maximumtemperatuur is ongeveer 10°C. Het blijft droog. Er waait een matige wind, 3-4 Bft., uit het westen. In het Waddengebied is de wind vrij krachtig, 5 Bft.. Vanavond is het half tot zwaar bewolkt. Later kan in de noordelijke helft van het land plaatselijk mist ontstaan. Het blijft droog en er is weinig wind. Het weercijfer komt tot een 6.

Komende nacht is het droog. Vooral in het noorden komt plaatselijk mist voor. De minimumtemperatuur ligt tussen plaatselijk 2°C in het noorden en westen en 7°C in het zuiden. Er is weinig wind.

Synoptische ontwikkeling:

De stroming is westelijk. Een hoog boven Midden-Europa heeft een opbouwende uitloper naar Ierland, waardoor de stroming iets meer noordwest wordt en ook afneemt. Een NO-ZW georiënteerd warmtefront (ThetaW950 ~ 5-6°C) boven het midden, behorend bij een laag bij IJsland, trekt zuidoostwaarts en wordt stationair boven het zuiden. Het zwaartepunt van het hoog komt zaterdagmiddag boven Noordoost-Frankrijk te liggen, waardoor de stroming verder afneemt. Zondag verplaatst dit zwaartepunt zich langzaam oostwaarts, maar het hoog houdt een uitloper boven onze omgeving. Het weer speelt zich voornamelijk af in de grenslaag.

Een omvangrijk hoog boven Midden-Europa reikt tot boven onze omgeving. Het hoog verplaatst zich in het eerste deel van de volgende week langzaam oostwaarts. De stroming blijft zwak, maar draait geleidelijk naar zuidelijke richtingen, waardoor de aangevoerde lucht wat droger wordt. In de tweede helft van de volgende week komt het hoog boven (Noord)west-Rusland te liggen en kunnen enkele storingen vanaf de Atlantische Oceaan tot onze omgeving doordringen om vervolgens zuidwaarts af te buigen aan de rand van het blokkerende Russische hoog. Op de lange termijn lijkt zich een meanderende westcirculatie in te stellen met de straalstroom overwegend noord van onze omgeving.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Morgenochtend overheerst de bewolking en lost eventuele mist geleidelijk op. Het blijft droog. Er is weinig wind. Morgenmiddag is er in het algemeen veel bewolking. De middagtemperatuur is ongeveer 9°C. Het blijft droog. Morgenavond is het half tot zwaar bewolkt en blijft het droog. Het weercijfer komt tot een 7.

De weersverwachting geldig van aanstaande maandag tot en met zaterdag:

Maandag begint de dag fris met wolkenvelden en mistbanken. In de loop van de ochtend zal de mist verdwijnen. Lokaal schijnt de zon en in de middag komt op meer plaatsen de zon tevoorschijn. De middagtemperatuur ligt tussen 8°C op de Wadden en 11°C in het zuiden en zuidoosten van het land. In de nacht naar dinsdag kunnen we opnieuw mist verwachten. Deze nacht wordt ook iets kouder met in het binnenland kans op een graadje vorst.

Dinsdag is het aan het begin van de ochtend koud met temperaturen rond of net onder het vriespunt. Lokaal kan het nog een tijd mistig zijn. In de middag zijn er flinke zonnige perioden en het wordt 9°C in het noordwesten tot plaatselijk 12°C in het zuiden en zuidoosten. Op de Wadden is het een graadje kouder. Er staat een zwakke tot matige zuidenwind, 2-3 Bft..

Woensdag volgt er nog een droge dag met een afwisseling van zon en wolken. Ook dan kan het aan het begin van de ochtend plaatselijk mistig zijn en is het koud. Het wordt 10°C tot 12°C en in het zuidoosten wordt het mogelijk 13°C. Aan de noordwestkust en op de Wadden is het met 7°C tot 9°C juist wat minder zacht.

De dagen daarna wordt het wat wisselvallig. Er is meer bewolking en zo nu en dan valt er wat regen. De nachten worden met 3°C tot 5°C minder koud en de middagtemperatuur ligt tussen 9°C en 11°C.

Na aanstaande zaterdag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

De middagtemperaturen blijven waarschijnlijk boven het langjarige gemiddelde. Verder is er dagelijks zo'n 50% kans op regen, in het weekend van 18 en 19 februari is die kans tijdelijk 60-70%.

Meteo Delfzijl - Geert Molema