Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

39

Volgende update: 25-11-2021 om ± 08:30 uur

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Vanavond overheerst de bewolking en blijft het droog, alleen in het noordwesten is er kans op motregen. In het zuidoosten is het helder en kan mist ontstaan. De temperatuur ligt rond 6°C, maar in het zuidoosten daalt de temperatuur naar het vriespunt. De wind komt uit zuidelijke richtingen en is zwak tot matig, 2-3 Bft..

Komende nacht is er vrij veel bewolking en vooral in het noordwesten valt af en toe lichte regen. Vooral in het zuidoosten komt ook (dichte) mist voor. De minimumtemperatuur loopt uiteen van iets onder het vriespunt in het zuidoosten tot ca. 8°C in het Waddengebied. Er staat een zwakke, 1-2, langs de kust en op het IJsselmeer matige zuid- tot zuidwestenwind, 3-4 Bft.. In de loop van de nacht draait de wind langs de kust naar noordwest.

Synoptische situatie en ontwikkeling:

Nederland bevindt zich tot en met donderdagochtend grotendeels in een zadelgebied met weinig gradient (stroming). Voor onze westkust ligt een zwakke convergentielijn die slechts langzaam oostwaarts beweegt en donderdag in betekenis afneemt. Een lagedrukgebied boven Noorwegen beweegt opvullend naar Finland en het bijbehorende duidelijk herkenbare koufront passeert donderdagochtend ons land. Na koufrontpassage wordt de stroming noordwestelijk en komen we in drogere polaire lucht terecht. Het front wordt kort gevolgd door een kortgolvige hoogtetrog.

De grootschalige stroming is noordelijk aan de oostflank van een hoog boven de Atlantische Oceaan. In het weekeinde trekt een lagedrukgebied over het Noordzeegebied zuidoostwaarts. De occlusie behorend bij dit laag bereikt in de loop van vrijdag Nederland. Het hoog trekt zuidwaarts, de stroming wordt na het weekeinde noordwestelijk. Hierbij trekken actieve lagedrukgebieden vanaf de noordoostelijke Atlantische Oceaan zuidoostwaarts. In de eerste week van december wordt in een toenemend deel van de leden de stroming westelijk of zuidwestelijk.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Morgen is er aanvankelijk veel bewolking en in het zuidoosten komt in de ochtend (dichte) mist voor. Een zone met af en toe regen boven het noordwesten trekt in de ochtend zuidoostwaarts. Vanaf het einde van de ochtend breekt van het noordwesten uit de zon af en toe door maar kan er tegelijkertijd een enkele bui overtrekken. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 4°C in het zuidoosten tot 9°C in het westen en noorden. De wind draait in de loop van de dag van zuidwest naar west tot noordwest en neemt langs de kust toe naar vrij krachtig, 5 Bft.. Het weercijfer komt tot een 6.

De weersverwachting geldig van aanstaande vrijdag tot en met woensdag:

Vrijdag staat ons een koude en natte dag te wachten. In de ochtend valt de neerslag nog mee en hebben we enkele buien. Lokaal kan de zon even schijnen. Er steekt een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind, 4-5 Bft., op. Aan de kust is de wind krachtig, 6 Bft., en aan de noordwestkust kan het hard waaien. In de middag is het grijs en zijn er perioden met regen. Daarbij is het op de meeste plaatsen bewolkt. Het is onstuimig en de temperatuur stijgt naar 5°C of 6°C. Door de combinatie van regen en wind met lage temperaturen is het waterkoud. De gevoelstemperatuur ligt rond of net onder het vriespunt. In de Limburgse Heuvels is het met 3°C-4°C mogelijk net koud genoeg voor ook wat natte sneeuw bij de regen. In de avond neemt de neerslag af en blijft het wat vaker droog. Tegelijk neemt de wind in kracht af. Vooral in de kustgebieden is kans op enkele buien en daarbij is ook kans op wat hagel. In de nacht naar zaterdag daalt de temperatuur naar 1°C tot 3°C. Mocht een bui wat verder het binnenland intrekken er behalve regen ook kans op tijdelijk wat natte sneeuw.

Tijdens het weekend is het fris door een wind uit het noorden en de maximumtemperaturen komen rond 5°C uit. In de nachten daalt het kwik richting het vriespunt. Een sjaal en handschoenen komen dan goed van pas! Vooral zaterdag is kans op neerslag en naast regen kunnen soms ook wat vlokken natte sneeuw uit de lucht dwarrelen. Zondag kunnen nog enkele buien vallen, mogelijk met een winters karakter. Na het weekend blijft het wisselvallig, maar met hogere temperaturen neemt de kans op winterse neerslag af.

Na aanstaande woensdag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

Aanhoudend wisselvallig. Temperaturen rond normaal, er is een kleine kans op winterse neerslag.

Meteo Delfzijl – Geert Molema