Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Delfzijl, 14 juni 2024

In de Benelux snakken veel mensen al weken naar de zomerzon en temperaturen die geschikt zijn voor T-shirts. Dit wil momenteel nog niet echt lukken, maar de zomer is niet echt ver weg: in het zuidoosten van Europa gaan de mensen al gebukt onder de hitte, die daar al langer aanwezig is.

Als je momenteel naar de klassieke vakantiebestemmingen in Zuid-Europa reist, heb je niet veel bagage nodig: zonneschijn en temperaturen boven de 30 graden kun je het beste beleven op de stranden van de Middellandse Zee.

TemperatuurRadar: In het zuiden en zuidoosten van Europa zal het dagelijks rond of boven de 30 graden worden. In delen van Turkije en Griekenland lokaal zelfs tot ruim 40 graden.

TemperatuurRadar: In Zuidoost-Europa is het momenteel erg warm, met temperaturen van 35 tot lokaal ruim 40 graden.

Van het zuiden van Spanje via de Balearen en Italië tot het oostelijke Middellandse Zeegebied is het zomers warm met temperaturen rond de 30 graden. In het zuiden van Griekenland en Turkije wordt de grens van 35 graden zelfs herhaaldelijk doorbroken.

Wist je dat?

Met de TemperatuurRadar kun je in één oogopslag zien waar het momenteel het warmst is in Europa.

Wat velen nog missen in ons land, is in overvloed te vinden in Zuid- en Zuidoost-Europa: zomerweer met vakantieflair.

Bewolking is zeldzaam. Alleen in het noorden richting de Alpen en aanvankelijk rond de Zwarte Zee schijnt de zon niet volop. In de loop van het weekend zullen er onweersbuien ontstaan op Sardinië, Corsica en in Italië.

Bron: weerenradar.nl