Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Delfzijl, 8-5-2021

Het is een flinke omslag; gisteren viel er nog sneeuw, morgen stijgt de temperatuur vrijwel overal tot (ruim) boven de 20 graden! Vandaag wordt met een stevige zuidelijke wind al warmere lucht aangevoerd, maar morgen doet de temperatuur er nog een schepje bovenop. In het zuidoosten kan de temperatuur lokaal stijgen tot 27 graden. De atmosfeer laat dit warme weer niet ongemerkt voorbij gaan: de luchtsoort wordt onstabiel waardoor er onweersbuien zullen gaan ontstaan. Het KNMI heeft voor de zuidwestelijke provincies Zeeland en Zuid-Holland alvast code geel uitgegeven.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Delfzijl, 8-5-2021

In Turijn in Italië gaat vandaag (zaterdag 8 mei) de Giro d’Italia van start met een korte tijdrit. De eerste van de grote 3 etappekoersen vindt jaarlijks in het voorjaar plaats, waardoor het weer vaak grote extremen kent. Sneeuwmuren, knetterende buien, extreme hitte: alles kan voorbijkomen. Hoe ziet dat er dit jaar uit?

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Delfzijl, 7-5-2021

Na een tergend lange periode van koud lenteweer gaan de temperaturen dit weekend ineens fors omhoog. Dit gaat niet alleen gepaard met zonnige momenten, maar ook met regenachtige perioden. Die hoge temperaturen en nattigheid vormen samen bijzonder groeizaam weer. Daar waar de natuur al wekenlang in een ‘freeze’ is gebleven komt de flora deze dagen eindelijk echt tot ontwikkeling.