Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Delfzijl, 25-05-2022

Na de buien van gisteren ziet het weer er vandaag en morgen relatief rustig en overdag in grote lijnen droog uit. De komende nacht en ook in de nacht naar vrijdag passeren wel storingen die bewolking en plaatselijk een beetje regen met zich meebrengen.

Het was de afgelopen nacht op de meeste plaatsen helder en daardoor zijn de temperaturen flink gedaald. Op normale waarnemingshoogte koelde het in Eelde af tot 6,3 graden, aan de grond daalde het kwik tot 0,5 graden. Hier en daar kwam het even tot mist, maar op de meeste plaatsen verliep de gehele nacht helder.

Wolkenvelden

We beginnen vandaag met flink wat zon. Toch wordt het geen zonnige dag. Boven Engeland en de Noordzee zijn wolkenvelden aanwezig en die trekken later in de ochtend en vanmiddag vanuit het westen het land binnen. In het noorden kan er lokaal een buitje uit vallen, in de rest van het land blijft het droog. Er waait aan zee opnieuw een vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind, kracht 5 tot 6 en het wordt vanmiddag van noordwest naar zuidoost tussen 16 en 21 graden. Dat is normaal voor deze tijd van het jaar.

Eerste storing

Vanavond en de komende nacht passeert vanuit het noordwesten een eerste storing. Het is dan bewolkt en vooral in het noorden en midden valt een beetje regen of een bui. Grote hoeveelheden worden niet verwacht en in het zuiden lijkt het zelfs op de meeste plaatsen droog te blijven. Tijdens de passage van de storing is de wind aan zee nog steeds krachtig, kracht 6 en misschien wel even hard, kracht 7. Na de passage wordt het iets rustiger. Onder de wolken is het niet koud met temperaturen tussen 11 en 14 graden.

Morgen af en toe zon

Morgen overdag is de regen voorbij. Omdat een restant van de storing boven het land blijft liggen, zijn er wel wolkenvelden, waar de zon af en toe tussendoor komt. Op een lokale spat na is het op de meeste plaatsen droog en bij een in Waddengebied nog af en toe krachtige zuidwestenwind wordt het van noordwest naar zuidoost 16 tot 21 graden.

Vrijdag een lokale bui

Ook in de nacht naar vrijdag passeert een storing. Deze gaat vooraf aan nog wat koelere lucht die vrijdag overdag met een naar west tot noordwest draaiende wind het land binnenstroomt. In de nacht passeert van noordwest naar zuidoost eerst een gebied met wat regen. Er kan tussen 1 en 4 millimeter vallen. Overdag wisselen stapelwolken en de zon elkaar af en valt nog een lokale bui. De westelijke tot noordwestelijke wind is aan zee vrij krachtig of krachtig en in het Waddengebied mogelijk even hard en de middagtemperaturen lopen uiteen van 15 graden in het noordwesten tot lokaal 19 in Limburg.

In het weekend nog koeler

In het weekend zet de daling van de temperatuur verder door. Zaterdag wordt het 15 tot 18 graden en zondag niet meer warmer dan 12 tot 15 graden, met de hoogste temperaturen steeds in het zuiden van het land. Zaterdag wisselen stapelwolken en de zon elkaar af en kan verspreid over het land een enkele bui vallen. Zondag overheerst de bewolking, maar lijkt het wel op de meeste plaatsen droog te blijven. Na het weekend verandert eerst niet veel in het licht wisselvallige weerbeeld van dit moment. Wel loopt het kwik weer iets op.

Bron: weer.nl