Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Delfzijl, 25-01-2022

Nederland beleeft één van de saaiste winters van de laatste tijd. Er gebeurt maar weinig in het weer doordat een hogedrukgebied steeds in de buurt ligt. Het is gevuld met relatief zachte en vochtige lucht. In een atmosfeer die maar nauwelijks in beweging komt, is het dan ook vaak bewolkt, nevelig en mistig en schommelen de temperaturen steeds rond normaal.

Het zuiden van het land vormde gisteren een tijdje de uitzondering op de regel. Daar kwam de zon er wel door en verdwenen de wolken naar de achtergrond. In de rest van het land bleef het grijs. De temperaturen kwamen op een graad of 5 uit. In het heldere deel van het land daalde het kwik gisteravond snel, in Woensdrecht vroor het op normale waarnemingshoogte uiteindelijk 4,3 graden. Aan de grond daalde het kwik er evenals in Gilze-Rijen zelfs tot 5,8 graden beneden het vriespunt. Verder naar het noorden, in de bewolkte gebieden bleef de temperatuur enkele graden boven nul. Tot mist kwam het niet, in het zuiden was het wel nevelig.

Vandaag bewolkt en grijs

Het hogedrukgebied ligt vandaag min of meer boven Zuid-Nederland. Er is dan ook nauwelijks wind en de bewolking, die vanochtend ook weer het zuiden van het land heeft veroverd, lijkt hardnekkig te blijven. Als de zon zich vanmiddag al even laat zien, dan maakt het gebied ten zuiden van de grote rivieren daar de grootste kans op. Veel zal het niet zijn en voor hetzelfde geld blijft het overal grijs. Het is op de meeste plaatsen droog en de temperaturen lopen uiteen van 3 graden in Zuid-Limburg tot 6 graden in het noordwesten van het land.

Morgen lokaal wat motregen

Vanavond en vannacht blijft het op de meeste plaatsen bewolkt. Alleen daar waar het even opklaart, kan de temperatuur tot rond of iets beneden het vriespunt dalen. Op plekken waar het bewolkt is, blijft het kwik enkele graden boven nul. Morgen is het opnieuw bewolkt. De zon komt er niet of nauwelijks aan te pas en heel lokaal kan een beetje motregen vallen. De zuidwestelijke wind neemt wat toe, wordt zwak tot matig en boven zee af en toe vrij krachtig en de temperaturen lopen in de middag uiteen van 3 graden in het zuiden van Limburg tot 7 graden in het noordwesten.

Donderdag tijdelijk wat regen

De aantrekkende wind heeft met een naderende storing te maken. In de nacht naar donderdag worden de wolken vanuit het noorden dan ook dikker en valt in het noorden de eerste regen. Daar waar het in Limburg nog even tot dichtbij nul kan afkoelen, wordt het in de rest van het land al niet meer kouder dan tussen 4 en 6 graden. Overdag trekt de regen via het midden en zuiden naar België weg. In de middag is het op de meeste plaatsen droog en komt de zon er eindelijk weer geregeld door. Er waait dan aan zee een krachtige tot harde noordwestelijke wind en met 7 tot 10 graden is het behoorlijk zacht voor de tijd van het jaar.

Vrijdag droog, in het weekend wisselend

Vrijdag lijkt een vrijwel droge dag te worden met een afwisseling van wolken en zon en een weer langzaam afnemende wind. Het wordt dan rond 8 graden. Zaterdag en zondag worden de wolken dikker, valt af en toe wat regen of een bui en waait opnieuw een straffe westelijke tot zuidwestelijke wind. Verder is het zacht. Zaterdag kan het 10 of 11 graden worden en ook zondag zijn de temperaturen met 8 of 9 graden nog steeds hoog voor deze fase van januari.

Bron: weer.nl