Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Delfzijl, 21-1-2021

Vanaf vanmiddag geldt in het hele land code geel. De dag begint nog droog met zelfs een waterig zonnetje in vooral het noorden en oosten, maar al snel wordt vanuit het zuidwesten de bewolking dikker en rond de klok van 13/14 uur vallen in Zeeland de eerste sneeuwvlokken. Tegen het einde van de middag, rond 17/18 uur, arriveert de sneeuw in het midden van het land en begin van de avond, rond 19/20 uur, begint het ook in het oosten te sneeuwen. Er moet rekening worden gehouden met gladheid.

Hoeveel sneeuw gaat er vallen?

Het sneeuwfront ligt ook vanavond en vannacht nog boven het land en in het hele land valt 2 tot 4 centimeter sneeuw, regionaal mogelijk 5 centimeter. De sneeuw blijft liggen, dus geleidelijk zal het wit worden.

Volg de sneeuwval in ons liveblog!

Zachtere lucht

In de loop van de avond en nacht draait de wind achter het sneeuwfront naar het minder koude westen, waarna alweer mildere lucht het land insijpelt en de sneeuw in het westen en later midden van het land over zal gaan in regen. Zondagochtend ontwaken we op veel plaatsen in een witte wereld. Er moet rekening worden gehouden met gladheid.

Zondag start wit met lokaal ook ijzel

Het sneeuwfront trekt morgenochtend naar het oosten weg, maar daarachter is het nog niet helemaal droog. Er valt nog een lokale bui of mogelijk wat motregen. In de oostelijke delen van het land valt dit eerst nog in de vorm van sneeuw, maar met de aanvoer van die zachtere lucht vanaf de Atlantische Oceaan zal dit ook daar in de loop van de ochtend overgaan in regen, waarna het sneeuwlaagje geleidelijk weer zal verdwijnen. Er is ook dan nog risico op lokale, verraderlijke gladheid.

Oosten langer koud

Het wordt uiteindelijk 7 graden aan de kust en een graad of 3 in het oosten. Boven de sneeuw kan het in het oosten echter nog iets kouder blijven.

Nieuwe week wisselvallig en zacht

Na het weekend wordt het nog zachter en neemt de wisselvalligheid toe. Gladheid wordt dan voorlopig niet meer verwacht.

Bron: weer.nl