Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

01

Volgende update: 5-3-2021 om ± 21:30 uur

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Er is vandaag veel zon. In het noorden en noordwesten drijven soms enkele wolkenvelden van zee binnen, landinwaarts ontstaan een paar stapelwolken. Het blijft droog en de middagtemperatuur ligt rond 6°C. De noordelijke wind is zwak tot matig, 2-3 Bft.. Het weercijfer komt tot een 9.

Komende nacht is het op veel plaatsen helder. Alleen in het noorden komen wolkenvelden voor en tegen de ochtend valt in het noordelijk kustgebied af en toe lichte regen. De minima liggen tussen +3°C in het Waddengebied en -6°C plaatselijk in het oosten. De wind is meest zwak, 1-2 Bft., en komt in het noorden uit west tot noordwest, elders uit het noordoosten.

Synoptische ontwikkeling:

Een hoog ten noorden van Schotland trekt zuidwaarts naar het zuiden van Engeland. De stroming is noordelijk. We verkeren in heldere, droge lucht. Het hoog heeft zaterdag een west-oost georienteerde uitloper over Nederland. Aan de noordoostflank van de uitloper trekt een zwak warmtefront zuidwaarts, dit bereikt in de nacht naar zaterdag de noordkust en ligt aan het einde van de dag boven het midden.

Een gordel van hogedrukgebieden ligt van het zuiden van Engeland naar de Balkan die langzaam zuidwaarts trekt. Maandag trekt een eerste zwakke frontale zone ten noorden van Nederland zuidoostwaarts. Vanaf woensdag breidt een sterke zonale stroming zich over West-Europa uit, dinsdag passeert een inactieve occlusie. Woensdag passeert een actieve occlusie van een laag dat naar Schotland trekt. Donderdag trekt waarschijnlijk een actieve frontale golf over West-Europa oostwaarts. In en na het weekeinde van 13 maart komen we in een naar ongeveer 50% toenemend aandeel leden onder invloed van een hoog boven Midden-Europa, maar in de meerderheid blijft aanvankelijk de cyclonale invloed overheersen.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Morgen overdag zijn er in de noordelijke helft wolkenvelden waar lokaal soms lichte regen uit valt. Elders is het droog en overwegend zonnig. De middagtemperatuur komt uit op 6 of 7°C. De wind is zwak, 1-2, aan zee matig, 3-4 Bft., en komt in het noorden uit het noordwesten, in het zuiden uit het noordoosten. Het weercijfer komt tot een 7.

De weersverwachting geldig van aanstaande zondag tot en met vrijdag:

Zondag begint de dag regionaal grijs met wolkenvelden en daarbij kan het ook mistig zijn. Lokaal schijnt de zon. In de middag blijven we te maken houden met wolkenvelden en kan de zon af en toe doorbreken. In Limburg is het waarschijnlijk wat zonniger. In het zuiden staat een zwakke noordenwind, 1-2 Bft.. In het midden en noorden is de wind noordwestelijk. Het wordt 5-6°C.

Maandag en dinsdag is het rustig weer met wolkenvelden en zo nu en dan wat zon. In het noorden en noordoosten is vooral op maandag kans op een enkele lichte bui. In de rest van het land blijft het waarschijnlijk droog. Het wordt 6°C in het noorden en ruim 7°C in het zuiden. Dinsdag wordt het mogelijk een graadje warmer.

De dagen daarna wordt het heel ander weer. Het gaat flink waaien en we kunnen perioden met regen verwachten. Woensdag wordt de wind aan de kust hard tot mogelijk stormachtig, 7-8 Bft., met zware windstoten. Het is dan 7-9°C. Later in de week kan het in het zuiden 10°C worden en ook dan is er kans op buien. ’s Nachts blijft de temperatuur ruim boven nul.

Na aanstaande vrijdag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

Eerst grote (90%) kans op wisselvallig weer. In en na het weekeinde neemt de kans op meest droog en rustig weer toe naar 50%. Temperaturen rond normaal met een toenemende onzekerheid.

Meteo Delfzijl – Geert Molema