Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

39

Volgende update: 22-10-2019 om ± 8:30 uur.

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Het is wisselend bewolkt en er komt nog een enkele bui voor. De zuidwestenwind is vrij krachtig tot krachtig, 5-6, aan zee en op het IJsselmeer hard tot stormachtig, 7-8 Bft.. Vooral in de kustprovincies komen zware windstoten van 75-90 km/uur voor, langs de noordwestkust zijn windstoten van 90-100 km/uur mogelijk. In de loop van de avond neemt de wind van het zuiden uit weer af.

Komende nacht is het wisselend bewolkt en vooral het noordwesten en zuidoosten maken kans op een bui. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 14°C en de zuidwestelijke wind is matig, 3-4, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig, 6, later mogelijk hard, 7 Bft..

Synoptische ontwikkeling:

Een randstoring, om 15 UTC net ten noordwesten van ons land met kerndruk rond 991 UTC, trekt noordoostwaarts richting Denemarken. Bijbehorende frontale systemen zijn inmiddels ons land gepasseerd. Het diffuse koufront vertoont golfvorming boven Frankrijk waarna deze golf donderdag langs het zuidoosten van ons land verder noordoostwaarts trekt. Restanten van occlusies zijn rond het eerdergenoemde laag gedraaid en trekken deze verwachtingsperiode over de Noordzee en soms het noordwesten van ons land verder noordoostwaarts.

In een zonale stroming trekt een diffluent stromingspatroon met aan de grond een rug oostwaarts, de rug passeert zaterdag Nederland. Vervolgens komen we onder invloed van een groot, sturend laag dat naar IJsland trekt waarmee de zonale stroming zich oostwaarts over het continent uitbreidt. Van tijd tot tijd passeren frontale systemen. In veel leden vormt zich in de tweede helft van de volgende week een rug of een hoog boven Midden- of Oost-Europa, bij ons wordt de stroming zuidwestelijk, aan het einde van de maand verplaatst in een deel van de Leden het Azorenhoog zich noordoostwaarts.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Morgen overdag zijn er perioden met zon en blijft het groot deel van de dag vrijwel droog. Pas in de loop van de middag kunnen er in het noordwesten en zuidoosten enkele buien ontstaan. De middagtemperatuur ligt tussen 14°C in het noordwesten en 18°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is matig, 3-4, aan zee en boven het IJsselmeer krachtig of hard, 6-7 Bft.. In de avond neemt de wind van het zuiden uit af. Het weercijfer komt tot een 6.

De weersverwachting geldig van aanstaande vrijdag tot en met woensdag:

Vrijdag zijn er wolkenvelden en zonnige momenten. Ook is kans op enkele buien, maar een groot deel van de tijd lijkt het gewoon droog te blijven. Het wordt 15-17°C. Omdat er minder wind staat dan de voorgaande dagen voelt het best aangenaam aan. De zuidwestenwind is matig, 3-4 Bft..

Zaterdag lijkt een overwegend droge dag te worden met wat zon, wolkenvelden en een kleine kans op een bui. Het wordt 14-16°C. De zuid- tot zuidwestenwind is matig, 3-4 Bft..

Zondag neemt vanuit het westen de bewolking en kans op regen toe. Een matige zuidenwind, 3-4 Bft., blaast opnieuw zeer zachte lucht naar ons land. De maximumtemperatuur varieert van 15 tot 18°C.

De dagen daarna blijft het licht wisselvallig met dagelijks kans op enkele buien en regelmatig een stevige wind. Het wordt duidelijk frisser dan de voorgaande dagen. De maxima komen rond normaal uit met 12-14°C.

Na aanstaande woensdag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

Aanhoudend wisselvallig, met een wat afnemende neerslagkans. Grote kans op temperaturen dichtbij normaal..

Meteo Delfzijl – Geert Molema.