Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

06

Volgende update: 28-03-2023 om ± 21:30 uur

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Vanochtend is het eerst vrij zonnig. Van het westen uit neemt de bewolking toe. Het blijft droog. De wind komt uit het zuidwesten en wordt matig, 3-4 Bft.. Vanmiddag komt er geleidelijk meer bewolking. Aan het einde van de middag gaat het in het noordwesten regenen, op andere plaatsen blijft het nog droog. De maximumtemperatuur ligt rond 9°C. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is matig, 3-4, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, 5 Bft.. Vanavond is het bewolkt en gaat het van het westen uit af en toe regenen. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is matig, 3-4, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig,5-6 Bft.. Het weercijfer komt tot een 7.

Komende nacht valt er af en toe wat lichte regen of motregen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 3°C in het noordoosten tot 7°C aan zee. De wind draait van zuid naar zuidwest en is matig, 3-4, aan zee en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft..

Synoptische situatie en ontwikkeling:

Een hoog boven Frankrijk trekt oostwaarts. Een zuid-noord georiënteerde rug boven het westen trekt oostwaarts over Nederland waarna de stroming zuidwestelijk wordt. Een oude occlusie passeert onze omgeving dinsdagmiddag en -avond. Een occluderend frontaal systeem behorend bij een omvangrijk Atlantisch laag bereikt Nederland. Woensdagmiddag trekt een warmtefront (een band met theta-w 850 hPa ongeveer 11 °C) over Nederland noordoostwaarts. In de warme sector voert een zuidwestelijke stroming droge lucht aan.

Tot en met het weekeinde hebben we te maken met een sterke, zuidelijke westcirculatie. Vrijdag trekt een actieve randstoring over Nederland oostwaarts. In het weekeinde vormt zich een noordelijke blokkade (omega) waarvan de as op 500 hPa op de oostelijke Atlantische Oceaan ligt. Aan de grond vormt zich boven het Noordzeegebied een omvangrijk, vlak hoog. Dit verplaatst zich langzaam noordwaarts zodat in minimaal 2/3 van de leden de stroming noordoostelijk of oostelijk wordt. In een deel van de leden blijft een zuidelijke tak van de straalstroom actief, tussen ongeveer 40 en 50 °NB.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Morgenochtend is het bewolkt. In het noorden kan het even motregenen. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, 4-5, aan zee en op het IJsselmeer krachtig, 6 Bft.. Morgenmiddag begint overwegend droog. Later gaat het in het zuiden en midden af en toe regenen. Aan het einde van de middag kan in het zuidwesten de zon nog even tevoorschijn komen. De maximumtemperatuur varieert van 12°C in het noorden tot 16°C in het zuiden. Morgenavond is de zon in het zuiden misschien nog even te zien. Verder is het bewolkt en regent het in het midden en noorden af en toe. De wind is zuidelijk en matig, 3-4, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, 5-6 Bft.. Het weercijfer komt tot een 6.

De weersverwachting geldig van aanstaande donderdag tot en met dinsdag:

Donderdag wordt het nog een tikkeltje zachter en wordt het 13°C tot 15°C. In het zuidoosten van het land kan het regionaal 16°C worden. Daarbij wisselen wolkenvelden, een enkele bui en zon elkaar af. Met name landinwaarts kan een pittigere bui vallen met lokaal onweer of wat hagel.

De dagen daarna blijft de wind uit de zuidwesthoek waaien. Het blijft wisselvallig met veel bewolking en van tijd tot tijd neerslag. De middagtemperatuur ligt eerst nog tussen de 12°C en 15°C. Later zakt deze iets terug naar 9°C tot 13°C.

Na aanstaande maandag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

Grote (80%) kans op droog weer met perioden met zon. De kans op temperaturen onder normaal neemt geleidelijk af naar ongeveer 50%.

Meteo Delfzijl - Geert Molema