Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Delfzijl, 11-02-2023

Met een hogedrukgebied dichtbij is het dit weekend rustig weer in Nederland. Wel voert de westelijke tot zuidwestelijke wind vrij vochtige lucht aan, waarin wolkenvelden meedrijven. Vooral in het binnenland kunnen die hardnekkig zijn. Het blijft op de meeste plaatsen droog en vergeleken met voorgaande dagen wordt het zachter.
Door de vele wolkenvelden is het de afgelopen nacht niet koud geworden. De laagste temperatuur bedroeg 3,9 graden in Cabauw, maar op de meeste plaatsen kwam het kwik niet beneden 5 graden uit. Gisteravond viel plaatselijk nog een beetje regen. De hoeveelheden stelden weinig voor. Meer dan een paar tienden millimeter viel er niet.

Vooral in het binnenland veel wolken

Vandaag komen vooral in het binnenland veel wolken voor. Af en toe valt een gaatje in het wolkendek en is de zon even te zien. De kans daarop is het grootst in het westen en noordwesten van het land en dan vooral later vanmiddag. Op een lokaal spatje motregen na blijft het op de meeste plaatsen droog en met 9 tot 11 graden is het zacht.

Vanavond breiden de opklaringen zich verder landinwaarts uit. Doordat de lucht vochtig is, ontstaan op veel plaatsen mist en laaghangende bewolking. Dankzij de opklaringen kan de temperatuur op de koudste plaatsen wel tot 2 of 3 graden dalen.

Morgen begint met mist

Morgenochtend duurt het een tijdje voordat mist en nevel zijn verdwenen. Daarna blijven opnieuw wolkenvelden over en is het onzeker in hoeverre die verdwijnen. Als er gaatjes vallen, is ook de zon te zien en de kans daarop lijkt net als vandaag het grootst in het westen en noordwesten van het land, waarschijnlijk doordat de wind daar net iets sterker is. Die wind is zuidwestelijk en zwak tot matig. Het wordt net als vandaag 9 tot 11 graden.

Ook in de nacht naar maandag kan op veel plaatsen mist ontstaan. Op de plekken waar het wat langer opklaart, koelt het dan tot dichtbij het vriespunt af, op andere plaatsen komt de minimumtemperatuur tussen 2 en 4 graden uit. Er is maar weinig wind.

Maandag steeds meer zon

Maandag overdag hebben we vooral in de vroege ochtend nog last van het ochtendgrijs, later op de dag wordt het vanuit het zuiden beter. Dat is een gevolg van het draaien van de wind naar richtingen tussen zuid en oost en de aanvoer van wat drogere lucht. In het noorden duurt het het langst voordat de wolken weg zijn. De wind is zwak tot matig, kracht 2 tot 4 en dankzij de zon kan het in het zuiden in de middag plaatselijk 13 graden worden.

Dinsdag en woensdag lijken twee fraaie lentedagen te worden met behoorlijk veel zon en nauwelijks bewolking. In de nachten kans het tijdens helder weer licht vriezen, overdag stijgt het kwik dankzij de zon tot tussen 10 en 13 graden. In het zuidoosten zou het woensdag zelfs plaatselijk 14 of 15 graden kunnen worden en dan is het met recht lenteweer.

Vanaf donderdag wisselvalliger

Vanaf donderdag staat een weersverandering op het programma. Omdat het hogedrukgebied boven Centraal-Europa naar het oosten wegtrekt, kunnen storingen van de Oceaan onze omgeving weer bereiken. Er komt dan ook meer bewolking en nu dan trekken gebieden met regen of een paar buien over. Het blijft nog wel steeds vrij zacht.

Bron: weer.nl