Afdrukken
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

36

Volgende update: 24-10-2021 om ± 09:30 uur

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Er trekken wolkenvelden over en het blijft op de meeste plaatsen droog. De zuid tot zuidoostenwind is zwak tot matig, 2-3 Bft.. Vannacht klaart het van het zuiden uit op. De minimumtemperaturen liggen tussen lokaal 1°C in het zuidoosten en 9°C in het Waddengebied. Er staat een zwakke, 1-2, aan zee matige tot vrij krachtige zuid- tot zuidoostenwind, 4-5 Bft.. In het westelijke Waddengebied is de wind af en toe krachtig, 6 Bft..

Synoptische ontwikkeling:

En zuid-noord georienteerde rug van een hoog dat over Duitsland oostwaarts trekt beweegt oostwaarts. Geleidelijk komen we onder invloed van een Atlantisch lagedrukgebied dat naar IJsland beweegt. Restanten van een warmtefront trekken vanavond en vannacht over het westen en noorden naar Denemarken. Zondag nadert van het westen uit een golvend koufront behorende bij eerder genoemd laag. Dit front ligt maandagnacht van het zuidwesten van Noorwegen naar het Nauw van Calais. Voor het front uit neemt in ons aandachtsgebied de zuidelijke stroming in kracht toe. De aangevoerde lucht wordt droger.

Maandag passeert een niet al te actief koufront waarna we tot en met het einde van de week te maken hebben met een zuidwestelijke stroming onder invloed van een hoog boven Oost-Europa. Daarna komen de sturende lagedrukgebieden op de Atlantische Oceaan zodanig oostelijk te liggen dat frontale systemen en randstoringen over het Noordzeegebied trekken. Begin november komt er in een klein van de leden een hoog boven Scandinavië of de noordoostelijke Atlantische Oceaan te liggen.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Zondag is het, op wat sluierwolken na, zonnig. De maxima lopen uiteen van 11°C op de Wadden tot lokaal 16°C in het zuidoosten. De zuid- tot zuidoostenwind is matig, 3-4, in het Waddengebied vrij krachtig, 5 Bft.. Het weercijfer komt tot een 8.

De weersverwachting geldig van aanstaande maandag tot en met zaterdag:

Maandag trekken enkele buien over het land. Daarbij zijn de meeste buien voor het westen en noordwesten. In het oosten en zuidoosten blijft het juist een groot deel van de tijd droog. Het weerbeeld laat verder vrij veel wolkenvelden zien, maar tussendoor zijn er ook zonnige momenten. Het wordt 12-14°C.

Dinsdag krijgt de zon meer ruimte dan op maandag en is er een afwisseling van wolken en zonnige perioden. Wederom is kans op een paar buien, maar vaak blijft het gewoon droog. De temperatuur loopt op naar 13°C à 14°C en er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind, 2-3 Bft..

De dagen daarna blijft het droog en is het vrij rustig najaarsweer met zonnige perioden. Met 13-15°C is het een graadje zachter dan eind oktober gebruikelijk is. Volgend weekend neemt de kans op buien toe en kan het stevig waaien. Wel blijft het met een graad of 14 aan de zachte kant.

Na aanstaande zaterdag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

Wisselvallig met iedere dag ongeveer 60% kans op neerslag. Temperaturen geleidelijk rond of iets onder normaal.

Meteo Delfzijl – Geert Molema

Categorie: Weersverwachtingen
Hits: 3371