Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

35

Volgende update: 27-05-2023 om ± 09:30 uur

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Vanavond is het vrijwel onbewolkt en droog. De wind komt uit het noordoosten en neemt boven land af naar zwak tot matig, 2-3, langs de kust en op het IJsselmeer naar matig, 3-4 Bft.. Maar langs de zuidwestkust is de wind eerst nog krachtig, 6 Bft..

Komende nacht is het droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van plaatselijk 3°C in het noordoosten tot 8°C in het zuidwesten. De wind komt uit een noordoostelijke richting en is zwak tot matig, 2-3, langs de zuidwestkust vrij krachtig, 5 Bft..

Synoptische ontwikkeling:

Een hogedrukgebied ten westen van Ierland heeft een uitloper via de zuidelijke Noordzee naar het noorden van Duitsland. Later vandaag vormt zich een apart hogedrukcentrum boven Humber. Boven ons aandachtsgebied is hierdoor sprake van een noordoostelijke stroming met aanvoer van vrij droge, polaire lucht. Een lagedrukgebied ten westen van IJsland trekt uitdiepend oostwaarts. Bijbehorend NO-ZW georiënteerd koufront (Td 10°C) bereikt de noordkust zondag halverwege de middag.

Hoge druk blijft het weerbeeld waarschijnlijk domineren. In de EC-clusterscenario's is er eigenlijk geen ruimte voor een ander stromingsregime. Toch zien we ook daar wel een minderheid aan oplossingen waarbij de hoge druk op een plek komt te liggen waardoor enkele storingen ons land toch kunnen bereiken. Pas op +360 verschijnt er weer eens een doorstroomt patroon. De spreiding in de temperatuur blijft groot op de lange termijn bij een windrichting die steeds in de noordoosthoek blijft.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Morgenochtend is er veel zon. Het noorden maakt weer kans op wat bewolking. Het blijft droog. De wind, die uit het noordoosten komt, is zwak tot matig, 2-3 Bft.. Morgenmiddag blijft het droog. Er is volop zon. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 14°C op de Wadden tot 22°C in het zuidoosten van het land. De wind komt uit een noordoostelijke richting en is matig, 3-4, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, 5 Bft.. Morgenavond is er veel zon en blijft het droog. De wind komt uit noordoost en is zwak tot matig, 2-3 Bft.. Het weercijfer komt tot een 9.

De weersverwachting geldig van aanstaande zondag tot en met vrijdag:

Zondag gaat de dag vooral in de zuidelijke provincies zonnig van start. In het noorden komen meer wolkenvelden voor. Gedurende de dag krijgt ook het zuiden met meer wolken te maken. De middagwaarden komen uit op 17°C in het uiterste noordwesten tot 23°C in delen van Noord-Brabant en Limburg. Op de Wadden blijft het kwik met maximaal 15°C wederom flink achter. Er staat een matige en aan zee een vrij krachtige noordoostenwind, 4-5 Bft..

Maandag, Tweede Pinksterdag, is er een afwisseling van wolken en zonnige perioden. Het blijft de hele dag overal droog. Met maxima tussen 15°C en 20°C komen de middagwaarden iets minder hoog uit dan op eerste pinksterdag.

Vanaf dinsdag loopt de temperatuur weer geleidelijk op. Dinsdag wordt het 19°C tot 24°C en woensdag kan het lokaal zomers warm worden. Het blijft droog met een afwisseling van wolken en flink wat zonneschijn.

Na aanstaande vrijdag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

Grote kans (70-80%) op droog weer met zonnige perioden. 50-60% Kans op middagtemperaturen rond of iets boven het gemiddelde.

Meteo Delfzijl - Geert Molema