Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Delfzijl, 28-05-2016

Dubbele blikseminslag in Deurne, ondergelopen kelders in Limburg. En er staan nog veel meer buien op het programma.

Verraderlijke buien
Een dubbele blikseminslag in Deurne, ondergelopen kelders in Limburg. De buien waren gisteren weliswaar lokaal, maar veroorzaakten desondanks toch flink wat problemen. Er staan nog veel meer buien op het programma. Zo kan er zondag regionaal meer dan 20 millimeter regen vallen, vooral in het zuiden van het land wordt er uitschieters verwacht van boven de 50 millimeter.

Zaterdag
Een lagedrukgebied trekt deze zaterdag nog ten zuidoosten van onze omgeving langs en stuurt flink wat vocht en onstabiele lucht onze kant op. Zo kunnen er deze zaterdag ook al plaatselijk zware buien vallen, met onweer en hagel. Er staat amper wind, waardoor de traag trekkende buien lokaal veel neerslag los kunnen laten. Dat is echter lang niet overal het geval, er zijn vandaag ook flinke zonnige perioden en de temperaturen lopen op tot tussen 20 graden aan zee en lokaal 25 graden aan de oostgrens.

Zondag
Het lagedrukgebied trekt in de loop van de zondag en maandag via Duitsland dwars over ons land. Er is een storing aangekoppeld die buiige regen met zich mee neemt. Zondag wordt het op veel grotere schaal nat, zelfs kletsnat. Zo gaan er in de loop van de dag overal buien vallen, het kan ook langere tijd achter elkaar regenen. De meest frequente en meest zware buien zijn waarschijnlijk bestemd voor het zuiden en zuidoosten van het land. Daar valt regionaal 20 tot 30 millimeter morgen, met lokale uitschieters over de 50 millimeter regen. Maandag zijn we er nog niet vanaf en komt er nog een flinke plens bovenop.

Bron: MeteoGroup