Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Delfzijl, 27 mei 2024

In een westelijke stroming zorgen storingen voor wisselvallig en relatief koel weer met enkele buien of regen. Tussen de buien door is er ook genoeg ruimte voor de zon. Woensdag bereikt een nieuwe actieve storing ons land en dan kan er vooral in de ochtend in het hele land flink wat regen vallen, in de middag en avond trekken op veel plaatsen stevige regen- en onweersbuien over. Op veel plaatsen is 10 tot 20 mm regen mogelijk, lokaal nog wat meer. Ook donderdag en vrijdag verlopen buiig en koel met een graad of 18 overdag en een stevige west- tot noordwestenwind.

Aankomende dagen blijft het wisselvallig met elke dag kans op regen- en onweersbuien, maar ook ruimte voor de zon. In de loop van komend weekend lijkt het eindelijk droger weer te gaan worden.

Komend weekend schuift een hogedrukgebied via de Britse Eilanden geleidelijk dichterbij. Hierdoor wordt de buiigheid in de loop van het weekend onderdrukt, maar de bewolking is waarschijnlijk nog hardnekkig en de temperaturen blijven met een naar noordelijke richtingen draaiende wind bescheiden met 18 tot 22 graden. Ook volgende week lijkt het meest droog en rustig weer te blijven met een afwisseling van zon en wolkenvelden. De temperaturen veranderen voorlopig weinig, vroege hitte of zomerse weerfase met 25 graden en meer zit er voorlopig nog niet in.

Bron: weerenradar.nl