Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Delfzijl, 30-03-2023

Na het grijze weer van gisteren, is vandaag de zon vaker te zien. Toch drijven ook steeds stapelwolken over waaruit zich in het binnenland een paar buien vormen. Vooral in het zuidoosten kunnen die buien ook met onweer of hagel gepaard aan.
Het weer in Nederland staat vandaag onder invloed van een klein lagedrukgebied dat over de Noordzee in de richting van Denemarken trekt. Het zorgt bij ons voor een straffe en vlagerige zuidwestenwind die zachte, maar ook onstabiele lucht aanvoert. Daarin wisselen wolken en de zon elkaar af en ontstaan vooral boven het binnenland een paar buien. De actiefste buien lijken over het zuidoosten te trekken. Daar kan er onweer en een beetje hagel bij zitten. De meeste zon wordt in de kustgebieden verwacht. Bij een aan zee soms harde zuidwestenwind wordt het vanmiddag tussen 2 graden op de Wadden en 16 graden in het zuiden.

Morgen regen en in het zuidwesten veel wind

Vanavond verdwijnen de meeste buien en wordt het even iets rustiger. Vannacht neemt de bewolking alweer toe en gaat het vanuit het zuidwesten regenen. Dat gebeurt op nadering van een volgend lagedrukgebied, dat morgen pal over Nederland naar het oosten gaat trekken. Het brengt behalve de bewolking en regen aan zijn zuidkant ook een sterk windveld met zich mee. Vooral het zuiden van het land krijgt daar later mee te maken. Aan de zuidwestkust kan de wind vooral later in de middag tot hard, mogelijk even stormachtig toenemen en is er kans op windvlagen tot 85 kilometer per uur. Ook in de andere zuidelijke provincies steekt een vlagerige wind op. Verder naar het noorden is het rustiger. Bij dit alles schommelen de temperaturen morgenmiddag rond 12 graden.

Ook zaterdag regenachtig

Ziet morgen er vrijwel zonloos uit, ook zaterdag hebben wolken de overhand. Nog steeds valt af en toe regen. Omdat het lagedrukgebied verder naar het oosten is getrokken, waait er in Nederland een sterke wind uit richtingen tussen noordwest en noordoost. Vooral in het Waddengebied kan die wind af en toe hard zijn, een windkracht 7. In de andere kustregio’s komt een meestentijds krachtige wind te staan, windkracht 6. De meeste regen valt in het oosten en zuidoosten, in het westen en noorden wordt het later droog. Verder komt de temperatuur opnieuw wat lager uit; het wordt in de middag ongeveer 10 graden.

Vanaf zondag een weersomslag

Vanaf zondag ziet het weer er anders uit. Boven Scandinavië komt tijdelijk een hogedrukgebied te liggen. Het zorgt ervoor dat met een noordoostelijke wind op zondag steeds drogere, maar ook vrij koude lucht wordt aangevoerd. Vanuit het noorden breekt overal de zon door en voor het eerst sinds lange tijd lijkt het ook droog te blijven. Bij een langzaam afnemende noordoostenwind wordt het overdag 10 graden.

Na dinsdag weer een kleine regenkans

Ook begin volgende week brengt het hogedrukgebied rustig weer. In de nacht naar maandag kan het licht vriezen, maandag overdag wordt het met flink wat zon ongeveer 10 graden. Na opnieuw een koude nacht met hier en daar lichte vorst, drijft dinsdag in de loop van de dag vanuit het westen meer bewolking binnen. Het lijkt nog wel droog te blijven en het wordt opnieuw 10 graden. Vanaf woensdag neemt de kans op regen weer wat toe, zonder dat grote hoeveelheden worden verwacht. In de nachten wordt het weer iets warmer, overdag komt het kwik in het algemeen tussen 10 en 12 graden uit.

Bron: weer.nl