Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Delfzijl, 14-10-2021

Met het weekend in zicht gaat het de komende dagen een beetje op en af met de temperaturen. Vandaag kan het plaatselijk 17 graden worden, morgen en zaterdag is het met een graad of 14 wel gedaan en in de nacht naar zaterdag kan het zeker aan de grond op diverse plaatsen vriezen. Vanaf zondag voert een zuidelijke wind warmere lucht aan en gaan de temperaturen weer flink omhoog Halverwege volgende week kan het hier en daar zelfs 20 graden worden.

Warmere lucht is de afgelopen met bewolking en hier en daar wat regen of motregen binnengedrongen. Ook vanochtend kan plaatselijk nog een beetje regen vallen, vanmiddag lijkt het op de meeste plaatsen droog te blijven. De wolken worden dan dunner en verspreid over het land komt ook de zon weer af en toe tevoorschijn. Er waait vanmiddag een stevige westelijke tot zuidwestelijke wind die aan zee af en toe windkracht 6 haalt en het wordt 16 of 17 graden.

Morgen in de middag vrij veel zon

Vanavond en de komende nacht zijn er nog steeds wolkenvelden en koelt het op de meeste plaatsen af tot 11 of 12 graden, in het zuidoosten van het land kan het nog een paar graden kouder worden. De straffe wind waait onverminderd door en in het noorden begint het later in de nacht te regenen. Morgen trekt die regen verder over het land naar het zuiden, om de zuidelijke provincies in de eerste helft van de middag te verlaten. Daarna zijn er perioden met zon, is het droog en neemt de wind af. Ondanks dat de temperaturen met rond 14 graden wat lager zijn dan vandaag, lijkt het in de zon en door de afnemende wind toch een lekkere middag te worden.

Koude nacht naar zaterdag

In de nacht naar zaterdag wordt het koud. Tijdens opklaringen kan het in het zuiden en oosten tot dichtbij nul graden afkoelen, op een hoogte van 10 centimeter wordt op diverse plaatsen vorst verwacht. Overdag komen vooral in het noorden en midden van het land weer wolkenvelden voor, in het zuiden laat de zon zich geregeld zien. Het blijft droog en bij niet al teveel wind wordt het in de middag 13 of 14 graden. Zondag draait de wind naar het zuiden en verandert in het weerbeeld weinig. Opnieuw drijven de meeste wolken over het noorden en breekt in het zuiden de zon het vaakste door. Wel wordt het met temperaturen van 15 of 16 graden alweer warmer.

Begin volgende week even warm

Die stijging van de temperaturen zet in de eerste dagen van de nieuwe week verder door. Een vrij sterke zuidelijke wind voert dan warme lucht aan waarin de temperaturen dinsdag tot lokaal 20 graden en woensdag misschien nog wel iets verder kunnen oplopen. Daarbij wisselen wolken en de zon elkaar af en zijn vooral het westen en noorden gevoelig voor storingen, die de hele periode dichtbij liggen en wolken en af en toe regen met zich meebrengen. In het zuiden en oosten is het vaker droog en dat zijn ook de gebieden waar de zon zich het vaakste kan laten zien.

Bron: weer.nl