Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
Delfzijl, 3 april 2024

Aankomend weekend wordt er door een krachtige wind uit het zuidwesten zeer zachte lucht naar de Benelux aangevoerd. Deze luchtsoort komt echter uit de Sahara en dat betekent dat er net zoals met Pasen een nieuwe pluim met saharastof onze kant op komt.

De zand- en stofdeeltjes uit de Saharawoestijn bevinden zich op een hoogte van ongeveer 2 tot 7 kilometer. Het dempt de straling van de zon en zorgt ervoor dat de lucht er melkachtig wit uitziet. Als gevolg hiervan is het mogelijk dat het kwik in de getroffen gebieden niet zo veel zal stijgen.

De volgende golf stof uit de Sahara zal ons aankomend weekend bereiken.

De volgende golf stof uit de Sahara zal ons aankomend weekend bereiken.

TemperatuurRadar: Zoals de zaken er nu voorstaan, worden er zaterdag op uitgebreide schaal zomerse waarden bereikt.

TemperatuurRadar: Zoals de zaken er nu voorstaan, worden er zaterdag op uitgebreide schaal zomerse waarden bereikt.

Het ziet er momenteel naar uit dat de woestijngroet zaterdagmiddag reeds het westen van ons land zal bereiken en dat zou dus de maximale waarden enigszins kunnen temperen. Voor andere regio’s staan er nog steeds zomerse temperaturen van 25 graden op het programma.

Het wordt onbestendig: Donderdag krijgen we te maken met een volgende randstoring en neemt de wind flink toe. Een weerfront zorgt voor een natte start van de dag. Later op de dag komen er enkele buien voor met in het oosten en zuidoosten ook kans op onweer.

Onder invloed van een zonale stroming blijft het een komen en gaan van lagedrukgebieden en blijft het wisselvallige weer ons nog bij. Morgen staat de volgende randstoring namelijk alweer in de ankers. In de ochtend trekt er eerst een regengebied over ons land richting het noordoosten. Het kan soms even stevig doorregenen en plaatselijk is er kans op een klap onweer. Boven land waait het matig tot vrij krachtig en in het westen staat een krachtige tot harde wind.

Morgen trekt de wind flink aan.

Morgen trekt de wind flink aan.

In de middag leidt een hoogtetrog tot onstabiliteit. Er ontstaan met name in het oosten en zuidoosten enkele buien die tezamen met de flinke windschering uit kunnen groeien tot goed georganiseerde multicellen. Tijdens de buien moet rekening worden gehouden met zware windstoten. In de namiddag is er meer ruimte voor de zon en verlaten de laatste regen- en onweersbuien de grens met Duitsland.

Bron: Weerenradar.nl