Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Delfzijl, 27-05-2022

Koelere lucht is de afgelopen nacht het land binnengedrongen en op de overgangszone met de wat warmere bevond zich een gebied met regen. Op de meeste plaatsen viel niet meer dan tussen 1 en 3 millimeter, maar in Marknesse kwam nog ruim 9 millimeter omlaag.

Vanochtend vroeg kan in het zuidoosten eerst nog een restje van de regen vallen, maar al snel is het droog en komt de zon er geregeld door. Vrij vlot ontstaan ook weer stapelwolken waarvan een enkele in het noordoosten van het land tot een bui kan uitgroeien. In de rest van het land lijkt het overwegend droog te blijven. De westelijke tot noordwestelijke wind is vooral in het Waddengebied af en toe krachtig en de temperaturen lopen uiteen van 15 graden in het noordwesten tot 19 graden lokaal in Limburg.

Opklaringen

Vanavond en de komende nacht zijn er opklaringen. Nog steeds kan een lokale bui vallen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Omdat we in koelere lucht liggen, koelt het meer af dan in voorgaande nachten. De temperaturen dalen op veel plaatsen tot omstreeks 8 graden en in het Waddengebied waait het nog steeds flink door.

Morgen de meeste zon

In het weekend hebben we meteen morgen de meeste zon. Van noord naar zuid kunnen we op tussen 9 en 13 zonuren uitkomen. De verschillen hebben ermee te maken dat vooral in het noorden en midden later stapelwolken ontstaan, die daar lokaal tot een buitje uit kunnen groeien. In het zuiden lijkt het overwegend droog te blijven. De noordwestenwind is op de Wadden nog steeds af en toe krachtig en de middagtemperaturen lopen uiteen van 15 graden op de Wadden tot 17 graden, lokaal in het zuidoosten van het land.

Zondag meer bewolking

Zondag trekt vanaf de Noordzee een gebied met bewolking het land binnen, waaruit opnieuw een plaatselijk buitje kan vallen. Er is dan duidelijk minder zon en dat heeft zijn uitwerking op de temperaturen. In het noordwesten komt het kwik niet meer hoger dan ongeveer 12 of 13 graden, in Limburg wordt het amper 15 graden en daarmee is het kil voor de tijd van het jaar. Wel begint de noordwestelijke wind eindelijk wat af te nemen.

Vanaf dinsdag warmer

Begin volgende week is het ook nog aan de koele kant met maandag temperaturen tussen 14 en 17 graden, een afwisseling van wolken en zon en een lokale bui. Vanaf dinsdag wordt het warmer en woensdag en donderdag lijkt de wind enkele dagen in de zuidhoek terecht te komen. De stijging van de temperaturen zet dan verder door en in het zuiden kan het alweer 25 graden worden. Wel neemt donderdag de kans op onweersbuien toe.

Bron: weer.nl