Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Delfzijl, 20 juni 2024

De maand juni verloopt tot nu toe koud, nat en somber. Daar komt snel verandering in. Zeer warme lucht stroomt naar het noorden uit, waardoor het kwik volgende week oploopt naar lokaal zelfs 30 graden. Onweer en afkoeling ligt echter al snel weer op de loer.

Het weekend begint op zaterdag met een afwisseling van wat zon, veel wolken en af en toe een bui. De meeste buien komen voor in het zuiden van het land en het wordt maximaal 20 graden bij een matige zuidwestenwind. Op zondag zorgt toenemende hogedruk voor een aangename dag met geregeld zonneschijn en wat stapelwolken. Het kwik loopt op naar 20 graden aan zee tot 24 graden in het binnenland en er staat een zwakke tot matige westenwind.

zondag

De WeerRadar toont op zondag fraai zomerweer.

Korte tijd erg warm

hogedruk

Een hogedrukgebied zorgt maandag en dinsdag voor stabiel weer. Vanaf woensdag komt het lagedrukgebiedje ten zuidwesten van de Benelux echter dichterbij. Het wordt dan snel onstabieler.

Op maandag en dinsdag is de invloed van het hogedrukgebied groot. Beide dagen beginnen vaak met veel zonneschijn en later op de dag ontstaan er weliswaar wat wolken(velden), maar het blijft droog en de temperatuur ligt op maandag tussen de 20 graden in het noorden van het land en de 26 graden in het zuiden, dinsdag ligt het kwik al tussen de 24 en de 29 graden.

Woensdag lokaal 30 graden onweer en afkoeling volgt mogelijk snel

woensdag

Woensdag wordt het lokaal 30 graden. Wel neemt de kans op onweer vanaf de middag toe.

Woensdag lijkt de warmste dag te worden. Met het hogedrukgebied boven Scandinavië en een lagedrukgebied ten zuidwesten van de Benelux neemt de kans op onweersbuien en afkoeling in de loop van de dag al wel snel toe. Het kan zijn dat de warmte dus al op woensdagmiddag en -avond verdreven wordt, maar dit kan op deze termijn net zo goed pas op donderdag of vrijdag gebeuren.

Dat het lagedrukgebied het ergens in de tweede helft van de werkweek gaat winnen, lijkt inmiddels wel duidelijk. Echt koud wordt het vanaf dan niet direct. De temperatuur zakt vanaf dan terug naar kwikstanden tussen de 20 en de 25 graden en met zon, wolken en elke dag wat (onweers)buien is het absoluut geen slecht, maar ook geen stabiel weer.

Bron: Weerenradar.nl