Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Delfzijl, 26-01-2022

Er komt geleidelijk meer vaart in de atmosfeer. Vandaag al trekt de zuidwestelijke wind aan om zee een windkracht 5 en later op de dag mogelijk af en toe een windkracht 6 te halen. De wolken van weleer zijn nog wel van de partij en plaatselijk kan uit die bewolking ook een beetje motregen vallen, al zijn de verwachte hoeveelheden vandaag uiterst klein.

De weersverandering komt door de toenemende activiteit van lagedrukgebieden ten noorden van ons en het wat naar het zuiden trekken van het hogedrukgebied, dat zo lang bij Nederland in de buurt lag en verantwoordelijk was voor het erg saaie weer van de laatste weken.

Bewolking heeft vandaag dus nog wel de overhand. Lokaal valt een beetje motregen, maar vanmiddag piept hier en daar ook de zon wel even tussen de wolken door. Het wordt 3 graden in het zuiden van Limburg en tussen 5 en 7 graden in de rest van Nederland.

Wind trekt verder aan

Vanavond en de komende nacht trekt de wind verder aan. In het Waddengebied kan een tijdje een harde zuidwestelijke wind komen te staan, windkracht 7. In de rest van het land is de wind matig tot krachtig, kracht 4 tot 6. Het is bewolkt en eerst ook droog. Onder de wolken wordt het niet kouder dan tussen 0 graden in het zuiden van Limburg en 5 graden in het noorden.

Morgen tijdelijk wat regen

Later in de nacht komt vanaf de Noordzee een storing dichterbij en begint het in het noorden af en toe te regenen. Morgen overdag trekt die regen verder over het land naar het zuiden om het zuiden in de tweede helft van de middag weer te verlaten. De wind neemt dan geleidelijk wat af, vanuit het noorden breekt de zon op steeds meer plaatsen nog even door en met temperaturen van op de meeste plekken 8 of 9 graden is het duidelijk zachter dan de laatste dagen.

Vrijdag een tussendag

Vrijdag is even een tussendag. Het blijft vrijwel overal droog en wolkenvelden en enkele perioden met zon wisselen elkaar af. Bij dit alles wordt het rond 8 graden. In het weekend is er vooral op zaterdag veel wind met aan zee opnieuw een windkracht 7. Er trekken wolkenvelden over en met name in de ochtend kan uit die bewolking een beetje regen of motregen vallen. Verder is het met temperaturen tussen 10 en 12 graden zeer zacht voor de tijd van het jaar.

Begin volgende week winterse buien

Zondag komt de zon er vaker door, blijft het op de meeste droog en neemt de wind weer af. Met temperaturen rond een graad of 9 is het nog steeds zacht voor deze fase van januari. Begin volgende week lijkt het even wat kouder te worden. Een straffe westelijke tot noordwestelijke wind met vooral maandag kans op zware windstoten voert dan winterse buien aan die door af en toe zon worden afgewisseld. In de loop van dinsdag wordt de aangevoerde lucht alweer zachter en verdwijnen de winterse buien. Later in de week is het licht wisselvallig bij temperaturen rond 8 graden.

Bron: weer.nl