Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
Delfzijl, 2 april 2024

Aankomende dagen blijft het wisselvallig met enkele buien, maar ook ruimte voor de zon. Daarbij komt steeds warmere lucht onze kant op, komend weekend zijn zelfs zomerse waarden mogelijk.

Lagedrukgebieden zorgen voor een wisselvallige weerfase met van tijd tot tijd regen of enkele buien en af en toe veel wind. Woensdag wordt een natte dag: in de ochtend trekt een regengebied door, in de middag volgen vanuit het westen enkele buien lokaal is daarbij een klap onweer mogelijk. De zuidwestenwind trekt overdag flink aan, aan zee is later windkracht 6 of 7 mogelijk. Donderdag bereikt een nieuwe storing ons land en zorgt voor een herhaling van zetten met regen in de ochtend en pittige buien in de middag en avond, daarbij is opnieuw onweer mogelijk. Er staat opnieuw een stevige zuidwestenwind met kans op zware windstoten in de buien, aan zee kan het even stormachtig worden. Het wordt wel al wat zachter met ongeveer 14 graden overdag.

 

Na enkele wisselvallige dagen wordt het eind van de week zeer warm voor de tijd van het jaar. Op veel plaatsen kan het zaterdag wel 25 graden worden! - © hollandfoto.net via shutterstock

Vanaf vrijdag bereikt veel zachtere lucht ons land. Daarbij trekt vooral in de ochtend nog wat regen door, maar in de middag wordt het in het midden en zuiden van het land vriendelijk weer met geregeld zon. De temperatuur doet een sprong omhoog en bereikt op veel plaatsen 20 tot 22 graden, een warme dag dus. Alleen in het noorden van het land blijft de temperatuur nog wat achter.

Zaterdag wordt een ongebruikelijk warme dag voor begin april. Bij zonnige condities en niet al te veel wind kan het op veel plaatsen maar liefst 25 graden worden, zeer lokaal is ook 26 of 27 graden niet helemaal uit te sluiten. In de loop van de middag steekt er op de stranden een wind van zee op, die duidelijk frissere lucht brengt, in de avond en nacht is dit ook in het binnenland het geval. Daarbij kan een enkele onweersbui tot ontwikkeling komen.

Vanaf zondag wordt het licht wisselvallig en doet de temperatuur weer een stap terug, maar het blijft nog steeds zacht met 14 tot 17 graden. Pas in de loop van volgende week lijkt het onbestendig weer met geleidelijk wat meer normale temperaturen voor de tijd van het jaar te worden.

Bron: weerenradar.nl