Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
Delfzijl, 24 april 2024
 
De lente is al even van start gegaan en dat betekent dat er verspreid over delen van Nederland weer heel veel tulpenvelden in bloei staan. Grote percelen vol frisgroene akkers, boomgaarden en bloeiende tulpen kleuren het landschap.

Van 7 april tot en met 25 april kan men in Flevoland de tulpenroute volgen. De route komt langs de mooiste en kleurrijke tulpenvelden van de Flevopolder en trekt talloze liefhebbers en fotografen. Ondanks het koude weer van de laatste tijd is het hier met wat zonneschijn volop genieten van de bloemenpracht.

Twitter: Tulpenroute Flevoland

De tulpenroute in Flevoland zal eerder stoppen.

Zo rustig als het hier nu is, was het voor de tulpentelers in grote delen van het land lange tijd niet. De tulpenbollen konden dit jaar door de grote hoeveelheden regenwater pas heel laat de grond in. Daardoor, en omdat er sindsdien nog heel wat regenwater is bijgevallen, is de oogst niet overal even goed. In sommige tulpenvelden staan namelijk veel minder tulpen, doordat ze verzopen en gestikt zijn.

Twitter: Sjoerd van der Wal

Ook in de Noordoostpolder staan de tulpen er schitterend bij.

Gelukkig is het voor de meeste tulpentelers net aan goed afgelopen en dat resulteert in een fraai landschap in zowel de Flevopolder als de Noordoostpolder. Mensen uit binnen- en buitenland komen massaal op de tulpen af en er worden elke dag duizenden foto's gemaakt. Eenmaal weer onderweg van perceel naar perceel kan men af en toe neerstrijken op gezellige plekjes waar wat te drinken of te eten is en waar tulpen worden verkocht.

Twitter: Royal Flora Holland

 De komende weken zal het snel gedaan zijn met de fraaie percelen. Door de warme start van april zijn veel tulpen wat eerder gaan bloeien en daardoor nu ook snel uitgebloeid. Wie nog een paar mooie percelen wil zien moet dat voor de start van mei doen, dan zijn de meeste tulpen echt wel gekopt.
 
Bron: weerenradar.nl