Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Delfzijl, 23-09-2023

Vanochtend is de astronomische herfst van start gegaan, met nog wel een paar buien, maar de komende dagen krijgen we te maken met een hogedrukgebied en wordt het rustig en vrij zonnig nazomerweer. Ook gaan de temperaturen weer iets omhoog.

Vandaag trekt een lijn met buien van west naar oost over het land, maar de zon laat zich ook al geregeld zien. Vanochtend vallen de meeste buien in de westelijke helft van het land en is het in de oostelijke helft zo goed als droog. En vanmiddag zijn de rollen omgedraaid, al lijkt het in de hoek van Limburg de hele dag droog te blijven. Tussen de buien door is er ook flink wat ruimte voor de zon en met een meest matige zuidwestelijke wind wordt het 18 graden.

Hogedrukgebied

Vanuit het zuiden komt later vanmiddag al een hogedrukzone dichterbij en vanavond wordt de buiigheid daardoor steeds meer onderdrukt. Het wordt zo goed als droog, alleen de kust blijft gevoelig voor een bui vanaf de Noordzee. Morgen ligt de kern van het hogedrukgebied grotendeels boven Duitsland en steekt er bij ons een zuidelijke wind op. Deze voert warmere en iets drogere lucht bij ons aan, waardoor de zon zich goed laat zien en het warmer wordt.

Droger, zonniger en warmer

Na het optrekken van lokale mistbank schijnt de zon morgen volop, alleen in het noorden zijn eerst nog wat dunne velden met sluierbewolking aanwezig. Die verdwijnen echter snel en dan is het stralend en droog nazomerweer. De overwegend zwakke zuidelijke wind in combinatie met de zon resulteert in middagtemperaturen tussen 18 en 21 graden.

Na het weekend ook rustig

Volgende week blijven we steeds een beetje aan de noordwestflank van dat hogedrukgebied zitten, waardoor wij die zuidelijke wind vasthouden, maar vooral het noordwesten steeds wel gevoelig is voor een langstrekkende bui. Op die ene bui na is het op maandag verder droog met flink wat zon en dan wordt het alweer 20 tot 23 graden. Dinsdag en woensdag kan het zelfs nog een graadje warmer worden. Dinsdag en woensdag is er ook veel zon, maar valt in het westen en noordwesten ook een plaatselijke bui. Donderdag is die kans in het hele land weer groter, maar later in de week komt een volgend hogedrukgebied alweer onze kant op.

Bron: weer.nl