Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

22

Volgende update: 02-12-2022 om ± 21:30 uur

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Vanochtend is het op veel plaatsen bewolkt, maar het blijft op de meeste plaatsen droog. De wind komt uit noordoost en is matig, 3-4, in het Waddengebied af en toe vrij krachtig, 5 Bft.. Vanmiddag is het bewolkt en op de meeste plaatsen droog. De maxima liggen rond 3°C. Vanavond is het op de meeste plaatsen droog. In Zuid-Limburg is er kleine kans op natte sneeuw, maar het wordt niet glad. De noordoostenwind is matig, 3-4 Bft.. In het Waddengebied is de wind soms krachtig, 6 Bft.. Het weercijfer komt tot een 6.

Komende nacht blijft het droog. De minimumtemperatuur ligt rond +1°C. De wind komt uit noordoost en is matig, 3-4, langs de kust af en toe krachtig, 6 Bft..

Synoptische ontwikkeling:

Boven jet midden van ons aandachtsgebied bevindt zich een brede zuid-noord georiënteerde vore met daarin enkele occlusierestanten. De vore trekt langzaam verder westwaarts, erachter wordt (onder invloed van een krachtig hogedrukgebied boven Rusland) de stroming meer oostelijk en de aangevoerde lucht iets droger. Later vandaag trekt een hoogtelaag vanuit Scandinavie over ons land zuidwestwaarts. Zaterdag nog steeds een oostelijke stroming met nog iets drogere lucht.

Het hoog boven Rusland verliest langzaam zijn invloed op ons weerbeeld. Boven West-Europa vormt zich een grootschalige, noordoost-zuidwest georienteerde hoogtetrog waarin lagedrukgebieden over het aandachtsgebied noordoostwaarts trekken. Tevens bouwt tussen IJsland en Groenland en nieuw blokkerend hoog op. Het aandachtsgebied blijft hierdoor onder de invloed van de hoogtetrog en de daarin uitdiepende laagjes.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Morgenochtend is er veel bewolking maar in de loop van de ochtend komt de zon steeds vaker tevoorschijn. Het blijft droog. De noordoostenwind is matig, 3-4, aan zee af en toe krachtig, 6 Bft.. Morgenmiddag zijn er flinke perioden met zon. Het blijft droog. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 3°C, maar de matige noordoostenwind, 3-4 Bft., maakt het voor het gevoel een stuk kouder. Morgenavond blijft het droog. De temperatuur daalt naar -2°C. De koude noordoostenwind is matig, 3-4, aan zee vrij krachtig, 6 Bft.. Het weercijfer komt tot een 7.

De weersverwachting geldig van aanstaande zondag tot en met vrijdag:

Zondag heeft de bewolking de overhand. Toch breekt ook zo nu en dan de zon even door en dan vooral in het noorden van het land. Het is overal droog en bij een matige en aan zee vrij krachtige noordoostenwind, 4-5 Bft., loopt de temperatuur op naar maximaal 2-3°C boven nul. De gevoelstemperatuur ligt de hele dag onder nul en een dikke winterjas komt weer van pas.

Maandag is het bewolkt en er valt af en toe wat neerslag. Op veel plaatsen valt regen, maar regionaal kan ook wat natte sneeuw vallen. De noordoostenwind neemt in kracht af en het wordt maximaal 3°C in het oosten en 4°C, lokaal 5°C in het westen. Ook tijdens pakjesavond is het bewolkt en valt af en toe wat regen. Regionaal kan ook wat natte sneeuw vallen.

Dinsdag zijn er wolkenvelden, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Aanvankelijk is het droog, maar in de loop van de dag stijgt vanuit het noordwesten de kans op enkele (winterse) buien. De zwakke tot hooguit matige wind, 2-3 Bft., draait van noord naar zuidwest en de temperatuur is wat hoger en loopt op naar 4°C in het oosten en 6°C in het westen.

De rest van de week is het licht winters met zon, wolken en van tijd tot tijd neerslag. Naast regen kan er soms ook wat winterse neerslag vallen. De temperatuur daalt in de nachten tot dicht bij het vriespunt, overdag is het veelal 3°C tot 5°C. Daarmee blijft het duidelijk kouder dan de 6°C tot 8°C die normaal is in deze tijd van het jaar.

Na aanstaande vrijdag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

Aanhoudend licht wisselvallig en vrij koud weer met overdag temperaturen van hooguit 5°C en 's nachts tussen 0°C en -5°C. De kans op (natte) sneeuw is klein.

Meteo Delfzijl – Geert Molema