Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Delfzijl, 26-05-2023

Een hogedrukgebied boven onze omgeving houdt storingen voorlopig op afstand. Er staat dan ook een lang, droog en stralend Pinksterweekend voor de deur, met veel zon en vrij normale temperaturen voor eind mei. Wel zijn de nachten nog behoorlijk fris, met kans op nachtvorst.
In deze tijd van het jaar hoort de temperatuur overdag normaalgesproken rond 19 graden uit te komen en in de nachten rond een graad of 10. De komende dagen komen we overdag wel steeds rond da gemiddelde uit, maar de nachten zijn wel een stukje kouder. In het binnenland kan het komende nacht aan de grond zelfs licht gaan vriezen.

Veel zonneschijn

Er is overdag veel ruimte voor de zon. Af en toe trekken er vanaf de Noordzee ook wel wat velden met (dunne) bewolking het land in, vooral het noorden en de kustregio’s zijn daar vandaag en de komende dagen gevoelig voor, en ontstaan er wat stapelwolken, maar daar heeft de zon over het algemeen weinig last van. Verder staat er landinwaarts niet veel wind, maar aan zee kan de noordoostelijke wind soms even (vrij) krachtig zijn, 5 a 6 Beaufort.

Nachtvorst

De maximumtemperaturen komen vandaag tussen 15 graden aan zee en 20 graden in het zuiden uit, maar vanavond en vannacht gaat het onder een heldere hemel en met minder wind flink afkoelen. In het binnenland koelt het op het koudste plekken tot 2 of 3 graden af en aan de grond kan het kwik zelfs tot iets onder het vriespunt zakken. Heel lokaal kan er ook een (grond)mistbank ontstaan. Aan de kust is het minder koud, met daar een graad of 8.

Op grote schaal twintigers

Morgen draait de wind naar het noordoosten tot oosten en stroomt nog iets warmere lucht onze omgeving in. In combinatie met wederom veel zonneschijn wordt het landinwaarts dan op grote schaal 20 tot 22 graden. Aan zee blijft de wind wat meer noord- tot noordoostelijk en daar wordt het een graad of 17. Op basis van de huidige berekeningen schijnt de zon 14 tot 15 uur lang en dat is vrijwel de hele daglichtperiode op dit moment. Stralend weer dus.

Goed weer voor buitenactiviteiten

Eerste Pinksterdag lijkt de warmste dag van de week te worden, met dan landinwaarts op enkele plekken 23 graden. Ook dan is het weer prima weer voor buitenactiviteiten, met veel zon. Vanaf zee trekken soms ook wat velden met dunne sluierbewolking over het land en in het noorden komt ook af en toe wat dikkere bewolking voor, maar de zon speelt de hoofdrol.

Noorden weer iets frisser

Maandag, Tweede Pinksterdag verandert er weinig. Er is volop ruimte voor de zon, maar het noorden blijft wederom gevoelig voor ook wat wolken vanaf zee. De noordoostelijke wind trekt een fractie aan en daardoor komt de temperatuur weer iets lager uit. Landinwaarts wordt het nog 16 tot 20 graden, maar langs de noordkust is 14 graden het maximum.

Hogedrukgebied blijft in onze buurt

Ook na de Pinksterdagen blijft het eerdergenoemde hogedrukgebied invloed uitoefenen op ons land, dus voorlopig blijft het stralend weer. De zon schijnt veelvuldig en de temperatuur stijgt dagelijks tot rond normaal of zelfs iets daarboven.

Bron: weer.nl