Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Delfzijl, 27-03-2023

Met een koude en stevige noordwestelijke wind wordt momenteel iets koelere lucht bij ons aangevoerd. Vanochtend moesten regionaal de autoruiten weer gekrabd worden en er viel een aantal winterse buien, met hagel en (natte) sneeuw. Ook vandaag blijven enkele buien vallen, vooral landinwaarts nog met een winters karakter en komende nacht zakt het kwik regionaal weer eens tot onder het vriespunt. Even een winters prikje, maar vanaf morgen draait de wind terug naar het zachtere zuidwesten, waarna de temperaturen weer hoger gaan uitkomen. Woensdag wordt het regionaal alweer 16 graden.
Tussen een hogedrukgebied ten westen van ons en een lagedrukgebied boven het oosten van Europa waait bij ons momenteel een straffe en wat koudere noordwestelijke wind. Na een frisse start vanochtend, met op de Veluwe lokaal lichte vorst, wordt het vanmiddag op de meeste plaatsen 7 of 8 graden en dat is iets onder normaal voor de tijd van het jaar.

Winterse buien

Met die noordwestelijke wind worden vandaag ook geregeld buien vanaf de Noordzee bij ons aangevoerd en in die koudere lucht zijn dat vooral landinwaarts soms ook winterse buien, met hagel of natte sneeuw. Op auto's en op grasvelden blijft de (natte) sneeuw soms even liggen, maar het meeste smelt meteen weer weg. Direct aan zee valt vooral regen en in het noordoosten van het land is er ook een kleine kans op een klap onweer. Tussen de buien door zijn er echter ook lange droge perioden en is er bovendien flink wat ruimte voor de zon.

Lage gevoelstemperatuur

De wind trekt iets aan naar matig tot vrij krachtig (4-5 Bft) boven land en krachtig tot soms hard aan de kust (6-7 Bft). In combinatie met de relatief lage maximumtemperatuur van een graad of 7, voelt het voor het gevoel nog een stuk kouder aan.

Lichte vorst

Er volgt een vrij heldere en dus koude nacht, met vooral landinwaarts op veel plaatsen lichte vorst. Op de koudste plekken in het zuiden en oosten van het land daalt de temperatuur tot -2 graden en op grote schaal komt het tot vorst aan de grond. Tegen het eind van de nacht trekken er vanuit het westen weer (dunne) wolkenvelden het land in.

Overdag meest droog

Morgen dus een frisse start, maar vooral in de oostelijke helft van het land eerst nog wel met regelmatig zonneschijn, in het westen hangt al meer bewolking. Morgenmiddag raakt ook het overal in het land bewolkt, maar pas tegen het einde van de middag vallen in het westen de eerste regendruppels. De wind draait in de loop van de dag terug naar het wat zachtere zuiden tot zuidwesten en daarmee wordt het dan alweer 8 tot 10 graden.

Regionaal 16 graden

De dagen daarna is het nog zachter, met woensdag en donderdag in het zuiden alweer 15 of 16 graden. Het is daarbij wel grotendeels bewolkt met af en toe een bui of wat regen, maar als de zon soms ook even doorbreekt, voelt het toch meteen een beetje lenteachtig aan.

Bron: weer.nl