Afdrukken
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

37

Volgende update: 23-04-2021 om ± 08:30 uur

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Komende nacht zijn er vooral in de noordelijke helft enkele wolkenvelden, elders blijft het breed opgeklaard en kan het plaatselijk nevelig worden. Ook een enkele mistbank is daar niet uitgesloten. De minima liggen rond het vriespunt, in het noordwestelijk kustgebied rond 5°C. De wind wordt zwak, 1-2, langs de kust matig, 3-4 Bft., en komt uit noordelijke richtingen.

Synoptische ontwikkeling:

Aan de oostflank van een hogedrukgebied boven Groot-Brittannië staat er in onze omgeving een noordelijke stroming met de aanvoer van polaire lucht. Vrijdag komt het zwaartepunt van het hoog tijdelijk boven de zuidelijke Noordzee te liggen. Aan de noordflank ervan stroomt dan iets minder droge lucht de Noordzee op. Ook krijgt de lucht vanwege de lagere windsnelheid dan meer tijd om vocht op te pikken boven de Noordzee.

Een hoog ligt boven Scandinavië met een uitloper naar de Britse Eilanden, maar verplaatst geleidelijk naar Rusland. Er blijft een uitloper richting de Britse Eilanden aanwezig, waardoor een frontaal systeem ons niet kan bereiken. Wel zien we aan de zuidflank van het hoog enkele verstoringen van het oosten uit onze kant op komen. Een volgend hoog boven de Atlantische Oceaan trekt vanaf maandag via de Britse Eilanden en Denemarken naar de de Poolcirkel en heeft daarbij een uitloper boven de Britse Eilanden. Een lagedrukgebied boven het Middellandse Zeegebied trekt juist naar de Baltische Staten.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Morgen begint zonnig maar in de loop van de ochtend ontstaan er ook stapelwolken. In het noordoosten blijven er enkele wolkenvelden aanwezig. De maxima lopen uiteen van 10°C in het Waddengebied tot 14°C in het zuiden, bij een zwakke tot matige noord- tot noordwestenwind, 2-3 Bft.. Het weercijfer komt tot een 8.

De weersverwachting geldig van aanstaande zaterdag tot en met donderdag:

Zaterdag laat het weerbeeld wederom zon en stapelwolken zien. Bovendien blijft het droog. Het wordt 10-14°C en de noordenwind is matig, 3 Bft..

Zondag trekken vrij veel wolkenvelden over het land, maar tussendoor zijn er ook zonnige momenten. Op de meeste plaatsen blijft het droog, maar een enkele bui is niet uitgesloten, vooral in het oosten. De maximumtemperatuur komt uit op 10-13°C. De wind komt overwegend uit het noordoosten en is zwak tot matig, 2-3 Bft..

De dagen daarna wordt het waarschijnlijk zachter en kan het 12-16°C worden. Dat zijn vrij normale temperaturen voor de tijd van het jaar. Het weerbeeld laat een mix van zon en wolken zien en het blijft overwegend droog. Vanaf woensdag is de verwachting onzeker. Mogelijk wordt het opnieuw kouder met maxima van slechts 10°C, maar er is ook kans dat het in de loop van de week 20°C wordt. De kans op regen blijft hoe dan ook klein.

Na aanstaande donderdag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

Wisselend bewolkt, iets meer wind en vrij lage neerslagkansen (dagelijks rond 30%). De kans op temperaturen boven het langjarige gemiddelde stijgt naar circa 30%, maar de kans op het aanhouden van het koele weer is 50%.

Meteo Delfzijl – Geert Molema

Categorie: Weersverwachtingen
Hits: 246