Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Delfzijl, 13-01-2022

Het weer in Nederland heeft deze dagen maar weinig smaken. Met een hardnekkig hogedrukgebied dichtbij zit er maar weinig beweging in de atmosfeer. Eventueel in de nachten gevormde mist kan overdag lang blijven hangen en alleen op de plekken waar de wind wat sterker is, in het westen en noordwesten van het land, komt in de loop van de dag de zon er even door.

Vanochtend begonnen we de dag vrijwel overal met mist. Alleen in het uiterste noordwesten en in het zuiden van Limburg waren de zichten beter. Later vandaag lijkt de mist in het westen en noorden te verdwijnen en breekt daar de zon van tijd tot tijd door. Verder naar het zuidoosten in het binnenland blijft het waarschijnlijk grijs en mistig. Er waait een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen zuidwest en west en de temperaturen lopen vanmiddag uiteen van 3 graden in het zuiden van Limburg tot ongeveer 9 graden in het westen en noorden.

Vannacht breidt de mist weer uit

Vanavond en de komende nacht breidt de mist zich weer verder uit, al lijkt het noorden van het land er buiten te kunnen blijven. De temperaturen dalen tot tussen 0 graden in het zuiden van Limburg en 5 graden in het noordwesten. Verder is er maar weinig wind.

Morgen in het westen en noorden zon

Morgen lijkt het gebied met mist in het zuidoosten wat kleiner te zijn dan vandaag. In het westen en noorden is de kans op zonneschijn opnieuw het grootst, maar ook daar zien we later op de dag wat meer bewolking binnendrijven. Er waait een zwakke tot matige westelijke wind en de temperaturen komen in Limburg op 3 of 4 graden en in het westen en noordwesten op 8 of 9 graden uit.

Weekend even wat kouder

In het weekend draait de wind tijdelijk naar zuid tot zuidoost. De iets koudere lucht in het zuidoosten van het land kan zich dan ook tot over het noorden uitbreiden. Datzelfde geldt voor de bewolking. Met temperaturen tussen 4 en 7 graden is het zaterdag waterkoud buiten de deur. In de nacht naar zondag komen de temperaturen op wat meer plaatsen rond het vriespunt. Zondag overdag steekt een wat stevigere westelijke wind op. Dan wordt het opnieuw zachter met temperaturen die van oost naar west tussen 6 en 9 graden uitkomen. Het is bewolkt met soms een beetje zon.

Ook volgende week verandert eigenlijk hel weinig

Ook na het weekend blijft het hogedrukgebied in de buurt. Er verandert weinig. Wolkenvelden en de zon wisselen elkaar af, het blijft op de meeste plaatsen droog en alleen tijdens opklaringen komen de temperaturen in de nachten weleens tot in de buurt van het vriespunt. Overdag wordt het op de meeste dagen zo’n 6 of 7 graden. Uiterst saai winterweer is het al met al.

Bron: weer.nl