Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Delfzijl, 16-9-2021

Het is de komende tijd over het algemeen rustig en kalm herfstweer in Nederland. Wisselen velden met bewolking en de zon elkaar de eerstkomende dagen nog af, in de dagen na het weekend lijkt de zon een aantal dagen lang wat meer de hoofdrol te kunnen pakken. De temperaturen, eerst nog tussen 19 en 22 graden, gaan dan juist een tikkeltje omlaag.

Vandaag hebben we nog net met een wegtrekkend lagedrukgebied in de buurt van Denemarken te maken. De bewolking die erbij hoort, ligt eerst nog over de noordelijke helft van het land en dit is ook de regio waar eerst nog een lichte bui of wat lichte regen kan vallen.

Vanmiddag overal meer zon

In het zuiden van het land komen meteen al brede opklaringen voor en daar laat de zon zich af en toe zien. Later vandaag zien we ook in het midden en noorden, vanuit het westen de zon vaker tevoorschijn komen. Het wordt dan op de meeste plaatsen droog. Er waait een matige, aan zee vrij krachtige en in het Waddengebied mogelijk even krachtige (kracht 6) westelijke wind en de temperaturen lopen vanmiddag op tot tussen 19 en 22 graden.

Vanavond en de komende nacht zijn er opklaringen. Hier en daar wordt het nevelig of komt een mistbank voor. Verder daalt het kwik op de koudste plaatsen tot 9 graden. Morgen wisselen wolken en de zon elkaar af. Er ontstaan ook stapelwolken die voornamelijk in het midden en noorden van het land in de middag tot een plaatselijke bui kunnen uitgroeien. In het zuiden blijft het droog. De wind is zwak tot matig uit het zuidwesten en met 19 graden op de Wadden en 22, lokaal 23 gaden in het zuiden van het land is het een tikkeltje warmer dan vandaag.

Ook volgende week kalm weer met vaak zon

Vanaf het weekend draait de wind naar oostelijke richtingen en lijken we een flink aantal dagen met droog weer tegemoet te gaan. Buien, die in het weekend eerst nog boven België aanwezig zouden zijn, komen in de nieuwste berekeningen boven Frankrijk uit en zijn voor het weer in het zuiden van Nederland waarschijnlijk geen bedreiging meer. Zowel zaterdag als zondag wordt een afwisseling van wolken en zon verwacht en blijft het droog. De oostelijke wind is zwak tot matig en de temperaturen gaan iets omlaag. Zaterdag worden nog maximumwaarden tussen 18 en 21 graden verwacht, zondag wordt het niet meer warmer dan tussen 17 en in het zuiden lokaal 20 graden.

Ook volgende week houdt het rustige weer aan. Omdat de oostelijke wind in de loop van de tijd drogere lucht aanvoert, eist de zon meer en meer de hoofdrol voor zich op. In de nachten kan het tijdens opklaringen behoorlijk afkoelen met minimumtemperaturen die op de koudste plaatsen in de buurt van 5 graden uitkomen. Overdag wordt het steeds 17 tot 20 graden.

Bron: weer.nl